Αστυνομικό Δελτίο

19 Ιουλίου 2014 12:00

Αυτοί είναι οι συνεργοί του Μαζιώτη

Τις φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη και των  καταζητούμενων συνεργών του έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

-

Τα προσωπικά στοιχεία και οι φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη και των καταζητούμενων συνεργών του δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία.

Πρόκειται για φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας σημείων που είχαν διαπράξει ληστείες και για το λόγο αυτόν είναι και καμουφλαρισμένοι με περούκες, γυαλιά ηλίου και καπέλα. Οι εικόνες του Νίκου Μαζιώτη είναι από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας  στην Κλειτορία Αχαΐας, τον Μάρτιο του 2014 και στα Μέθανα τον Ιούλιο του 2013.

 

Ο γνωστός ως Γ.Π. 35χρονος Γεώργιος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός, με όνομα μητρός Γεωργία και ημερομηνία γέννησης 8-5-1979, συνεργός του Μαζιώτη, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, απεικονίζεται σε φωτογραφίες από ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, τον Δεκέμβριο του 2012 και σε άλλες από υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα τον Ιούλιο του 2013, καθώς και μία φωτογραφία από την αστυνομική του ταυτότητα, με έτος έκδοσης το 2007.

Στην επόμενη σειρά φωτογραφιών απεικονίζονται τρεις συνεργοί των προηγουμένων, τα στοιχεία των οποίων είναι άγνωστα, σε ληστεία που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας στις 20 Δεκεμβρίου 2012.

Καθώς και έναν άγνωστο στις Αρχές δράστη που συμμετείχε σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στην Κλειτορία στις 10 Μαρτίου 2014.

Σε βάρος των παραπάνω προσώπων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, ληστείες, τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από μια εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα, συνήθεια, και εξακολούθηση, εμπρησμός εκ προθέσεως, από τον οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού τελεσθείσα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αφετέρου στην πληρέστερη διερεύνηση των εκκρεμών υποθέσεων και εξακρίβωση στοιχείων λοιπών συμμετόχων και σύλληψη αυτών, με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Η Αστυνομία καλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και εξασφαλίζει την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)