Αστυνομικό Δελτίο

19 Ιουλίου 2014 09:44

Ερευνών… συνέχεια για τους καταζητούμενους και τα «εργαλεία» του Επαναστατικού Αγώνα

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την ανεύρεση της Πόλα Ρούπα, των συνεργών του Μαζιώτη, της γιάφκας και του οχήματος του συλληφθέντα, σε Αττική και όχι μόνο.

-

Το διαμέρισμα όπου κατοικούσαν τα δύο τελευταία χρόνια ο Νίκος Μαζιώτης με την Πόλα Ρούπα και το παιδί τους, συνεχίζει να ερευνάται από την αστυνομία. Μέχρι στιγμής στο χώρο έχουν βρεθεί μόνο προσωπικά αντικείμενα και παιχνίδια του 4χρονου γιου τους. Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται με σκοπό να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα που δεν ανήκουν στους κατοίκους της Υψηλάντου και που πιθανόν θα οδηγήσουν σε εμπλεκόμενα στην οργάνωση πρόσωπα.

Παράλληλα, καταζητούνται η Πόλα Ρούπα και οι δύο συνεργοί του Μαζιώτη στον «Επαναστατικό Αγώνα». Η πρώτη αναζητείται κυρίως στην Μεσσηνία, περιοχή καταγωγής της, ενώ για τον κύριο συνεργό του συλληφθέντα, τον 35χρονο, του οποίου η εμπλοκή στην οργάνωση έχει εξακριβωθεί, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.  Για τον τελευταίο οι έρευνες επικεντρώνονται στην Φθιώτιδα, από όπου  κατάγεται.

Η γιάφκα με τον οπλισμό της οργάνωσης, καθώς και το όχημα που είχε αγοράζει με πλαστά στοιχεία ο Μαζιώτης αναζητούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Οι έρευνες

Την Παρασκευή του απόγευμα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο στο πατρικό σπίτι της Πόλα Ρούπα στην Καλαμάτα και προσήγαγαν την αδελφή και την μητέρα της καταζητούμενης.

Στη Φθιώτιδα αναζητείται ο 35χρονος συνεργός, ο οποίος έχει κατηγορηθεί, στο παρελθόν, για την κλοπή του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά.

Οι έρευνες για τη γιάφκα στην οποία είναι αποθηκευμένος ο οπλισμός της οργάνωσης, επικεντρώθηκαν σε διαμερίσματα των Πατησίων, ενώ σε Μαραθώνα και Γραμματικό φέρεται να υπάρχει σπίτι «παρασκευαστήριο» οπλισμού.

Οι καταζητούμενοι

Προτεραιότητα όμως της Αντιτρομοκρατικής είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη του 35χρονου και ακόμα ενός συνεργού του «Επαναστατικού Αγώνα», ο οποίος φέρεται να είναι άτομο υπεράνω υποψίας, με οικογενειακή ζωή και λευκό ποινικό μητρώο.

Η συμμετοχή και των δύο σε ληστείες τραπεζών, με στόχο την ενίσχυση του ταμείου της οργάνωσης, έχει ταυτοποιηθεί.

«Πονοκέφαλο» στις Αρχές έχει προκαλέσει και η εξαφάνιση της Ρούπα, η οποία αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, πήρε τον 4χρονο γιο της κι έγιναν «καπνός» από το διαμέρισμα του Αμαρουσίου, χωρίς να αφήσουν πίσω τους ίχνη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)