Γενικά

16 Ιουλίου 2014 17:25

Βορίδης: Δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο ο νεαρός τουρίστας

Ο νεαρός τουρίστας που τραυματίστηκε στη συμπλοκή κατά τη σύλληψη του Μαζιώτη δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, διαβεβαίωσαν οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού.

-



«Ενημερώθηκα για την κατάσταση της υγείας του τραυματισμένου. Αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονται στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, θα μείνει μέσα στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί σήμερα για καθαρά προληπτικούς λόγους και νομίζω - απ΄ όσο μας ενημέρωσε - αύριο θα συνεχίσει για τον τουριστικό του προορισμό, ο οποίος είναι η Μύκονος»,  διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο μαζί με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την συμπλοκή και τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

«Επομένως ευχηθήκαμε ταχεία ανάρρωση. Έχουν παρασχεθεί όλα όσα έπρεπε να παρασχεθούν, είμαστε κοντά του και παρακολουθούμε τα πάντα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει τις διακοπές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό το περιστατικό θα είναι ένα ατυχές, άσχημο περιστατικό το οποίο του συνέβη, αλλά θα το ξεχάσει με καλές εντυπώσεις που θα έχει από τον τόπο μας το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Ερωτηθείς για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ανέφερε ότι «και ο αστυνομικός δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και έχει ένα διαμπερές τραύμα στο πόδι», ενώ σχετικά με τον συλληφθέντα καταζητούμενο, σημείωσε ότι «ο Μαζιώτης είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος και νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» και θα κάνει επέμβαση». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο Μαζιώτης «δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής».



Κεφαλογιάννη: Είμαστε σε επαφή και ενημερώνουμε με την πρεσβεία της Αυστραλίας

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογράμμισε ότι «επισκεφθήκαμε τον νεαρό τραυματία. Φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Εμείς είμαστε κοντά του για οτιδήποτε χρειαστεί, έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής πολιτείας. Είμαστε επίσης σε επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας και την ενημερώνουμε για την κατάσταση της υγείας του. Εύχομαι περαστικά και καλή ανάρρωση».

Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη «βρέθηκε στη σκηνή την στιγμή που συνέβη το περαστικό. Μας είπε ότι βρισκόταν σε ένα σημείο και έτρωγε την ώρα που έγινε όλο το περιστατικό στο σημείο που έγινε η συμπλοκή».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)