Δικαιοσύνη

15 Ιουλίου 2014 15:27

Ελεύθερος με εγγύηση ο Σπύρος Τραυλός

Κλήθηκε σε απολογία από τους Ανακριτές για την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας αναφορικά με την υπόθεση των Υποβρυχίων.

-



Της Λίας Κοντοπούλου 

Με χρηματική εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για την υπόθεση των υποβρυχίων ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Σπύρος Τραυλός, επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου. 

Ο κ. Τραυλός κλήθηκε σε απολογία από τους Ανακριτές κατά της διαφθοράς για την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας, το οποίο αφορά σε συμβάσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων αξίας άνω των 72 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση των υποβρυχίων, τα οποία κατά την ανακριτική έρευνα έμειναν ανεκτέλεστα ή ανολοκλήρωτα. 

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι τα έργα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων εκτελέστηκαν κανονικά και όχι μόνο δεν ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο, αντιθέτως υπήρξε όφελος. 

Οι δικαστικές αρχές έχουν προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ποσά από τα επίμαχα αντισταθμιστικά ωφελήματα έχουν καταλήξει ως μίζες σε λογαριασμούς των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)