Συνδικαλιστικά

09 Ιουλίου 2014 21:55

Μπαράζ συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα για τη μικρή ΔΕΗ

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ενάντια στην «μικρή ΔΕΗ».

-



Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 19:00 στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, την ώρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και το ΠΑΜΕ, που είχε διοργανώσει συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, επειδή δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συνδικαλιστικής συντεχνίας και η αδυναμία της κυβέρνησης να αιτιολογήσει την απόφασή της, την ανάγκασε πανικόβλητη να προχωρήσει σε δημοκρατική εκτροπή επιτάσσοντας τους εργαζόμενους. Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία».



«Με τον νόμο για την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με βάση τις αποφάσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ, θα την πληρώσει πάλι ο λαός της πατρίδας μας, θα την πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά που θα δουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος να εκτινάσσονται πάλι στα ύψη, όπως τα προηγούμενα χρόνια, θα την πληρώσουν συνολικά οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Ενέργεια με περιορισμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με μειώσεις μισθών και μια σειρά άλλα αντιδραστικά μέτρα», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.





Η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους της πλατείας Συντάγματος διεξάγεται κανονικά από το βράδυ της Τετάρτης.



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)