Γενικά

09 Ιουλίου 2014 17:53

Στους δρόμους οι Πακιστανοί εργάτες στη Σκάλα Λακωνίας

Για 5η ημέρα συνεχίζουν την απεργία τους εκατοντάδες Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας, καταγγέλλοντας κρούσματα βίας από την αστυνομία.

-



Περίπου 800 Πακιστανοί εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας απεργούν για 5η διαδοχική ημέρα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος τους από αστυνομικούς, όπως καταγγέλλουν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη, μετανάστες εργάτες γης στη Σκάλα Λακωνίας από κοινού με τον επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ και άλλες οργανώσεις, κατήγγειλαν ότι κάθε Παρασκευή, ημέρα πληρωμής τους, δέχονται επιθέσεις από αστυνομικούς ακόμη και μέσα στα σπίτιά τους, ενώ έκαναν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Όπως λένε, τους αναγκάζουν να ζουν μαζικά σε κοτέτσια, αποθήκες και ερείπια, με 50 ευρώ το μήνα, ενώ υποστηρίζουν ότι τους «απαγορεύουν να κάτσουν στην πλατεία και στις καφετέριες, καθώς και να πάνε στην παραλία για μπάνιο». Κατά τη συνέντευξη Τύπου οι Πακιστανοί εργάτες γης κατήγγειλαν ακόμη σωρεία περιστατικών ρατσιστικής βίας, κυρίως από τους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει το lakonikos.gr, που δημοσίευσε και σχετικό βίντεο, εκατοντάδες Πακιστανοί απέκλεισαν κεντρική οδό και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή, ενώ διαδήλωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, για το ζήτημα. Οι αστυνομικές αρχές δέχτηκαν, μάλιστα, αντιπροσωπεία των απεργών, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, καθώς και τη δικηγόρο Λ. Φωτάκου που τους παραστάθηκε στην συνάντηση.



 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)