Αστυνομικό Δελτίο

09 Ιουνίου 2014 18:54

27χρονη έφτιαχνε «ψεύτικα προφίλ» από κλεμμένο υπολογιστή

Εναντίον της σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

-

Εξιχνιάσθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση κλοπής φορητού Η/Υ και παράνομης χρήσης των αποθηκευμένων σε αυτόν προσωπικών στοιχείων του ιδιοκτήτη.

Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 27χρονης ημεδαπής, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Η 27χρονη χρησιμοποιώντας τα προσωπικά στοιχεία του παθόντα, δημιούργησε εικονικά «προφίλ» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, καθώς και άλλα αντικείμενα, είχαν αφαιρεθεί από τον ιδιοκτήτη σε δημόσιο συγκοινωνιακό μέσο στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τη συγκεκριμένη υπόθεση κλοπής, προέκυψε ότι προσωπικά αρχεία του παθόντα, τα οποία ήταν αποθηκευμένα στον υπολογιστή του (φωτογραφίες, τηλέφωνα, στοιχεία ταυτότητας κ.ά.) χρησιμοποιήθηκαν παράνομα για τη δημιουργία εικονικών «προφίλ» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω αυτών των σελίδων δημοσιεύονταν συκοφαντίες σε βάρος του και ψευδή γεγονότα για την προσωπικότητά του.

Από την περαιτέρω ενδελεχή διερεύνηση, αλλά και εμπεριστατωμένη ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ψηφιακά ίχνη της 27χρονης στην περιοχή της Λιβαδειάς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο κλεμμένος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)