Γενικά

06 Ιουνίου 2014 14:14

Τρομοκράτες ή μιμητές ληστές χτύπησαν στο Συκούριο;

Όλα θυμίζουν πολύ τον τρόπο δράσης τρομοκρατών, αλλά και παλαιότερες ενέργειες του Νίκου Μαζιώτη.

-

Του Μανώλη Ασαριώτη

Στα 27 λεπτά, που τους έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του τραπεζικού υποκαταστήματος ρίχνουν όλο το βάρος τους οι διωκτικές αρχές, προκειμένου να αποσαφηνίσουν σε πρώτο χρόνο, εάν έχουν να κάνουν με απαλλοτρίωση για τη χρηματοδότηση του λεγόμενου επαναστατικού ταμείου ή με κοινούς ληστές τραπεζών, που μιμούνται την οργάνωση των ομάδων του αντάρτικου πόλης. 

Ο χρόνος, που περίμεναν να ανοίξει –λόγω χρονοκαθυστέρησης- το χρηματοκιβώτιο, η ψυχραιμία τους, η μεταμφίεση, οι αυτοκόλλητες ταινίες στα ακροδάχτυλα, η πυρπόληση του οχήματος διαφυγής, θυμίζουν πολύ τον τρόπο δράσης (modus operandi) τρομοκρατών, αλλά και παλαιότερες ενέργειες του καταζητούμενου και φερόμενου ως ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη. 

Γι’αυτό άμεσα εξεδήλωσε ενδιαφέρον η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ζήτησε τα βίντεο από το τραπεζικό υποκατάστημα, μέσω των οποίων και με ειδικά μηχανήματα θα προσπαθήσουν οι αστυνομικοί να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο και τον σωματότυπό του.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έκανε φύλλο και φτερό το εσωτερικό του υποκαταστήματος, αλλά και το Toyota Avensis, το οποίο χρησιμοποίησαν αρχικά για τη διαφυγή τους, που όμως το πυρπόλησαν πεντακόσια μέτρα μακριά από την τράπεζα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)