Γενικά

02 Ιουνίου 2014 21:11

«Φυγάδες» τα κορίτσια στην εφηβεία

Σε φαινόμενο των καιρών τείνει να εξελιχθεί, και στην Ελλάδα, η φυγή εφήβων-  ειδικά κοριτσιών- από τις οικογένειές τους.

-


Κοινωνική εγρήγορση ζητά το «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Η πλειονότητα των παιδιών που εξαφανίζονται είναι κορίτσια, ηλικίας 13 -18 ετών, «μιλάμε, δηλαδή για φυγές εφήβων που καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό (73,5% για το α’ τετράμηνο του 2014) των περιπτώσεων εξαφάνισης», όπως τόνισε, ο πρόεδρος του  «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος, σε εκδήλωση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

«Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο και πολλές φορές είναι η αιτία που οδηγεί το παιδί να φύγει από το σπίτι», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα «το Χαμόγελο του Παιδιού»,  η Ευρωπαϊκή Γραμμή 116000 δέχθηκε, την προηγούμενη χρονιά, 7.138 κλήσεις. Από αυτές οι 5.487 αφορούσαν δήλωση νέας εξαφάνισης (14,5%), πληροφορίες για παιδί που αναζητείται (20%) αλλά και πληροφορίες για τις δράσεις του «Χαμόγελου» σχετικά με εξαφανίσεις παιδιών (65,5%).

Το πρώτο τετράμηνο του 2014, εξάλλου, οι υπεύθυνοι της Γραμμής δέχθηκαν 912 κλήσεις, οι οποίες αφορούσαν περιστατικά εξαφάνισης και πληροφορίες για παιδιά που ήδη αγνοούνται.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)