Γενικά

30 Μαΐου 2014 15:58

Διευθυντής επί 13 χρόνια σε νοσοκομείο, "γιατρός" χωρίς πτυχίο!

Ένα απίστευτο συμβάν αποκαλύφθηκε αυτή τη φορά στη Σκύρο, όπου ένας… γιατρός, χωρίς πτυχίο, ασκούσε χρέη διευθυντή Γενικής Ιατρικής επί 13 χρόνια.

-



Ο λόγος για τον διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, Ιωάννη Καστάνη, ο οποίος αν και 13χρόνια στη θέση αυτή, δεν διέθετε… πτυχίο ιατρικής.

Σύμφωνα με το Capital, ο διορισμός του γιατρού-μαϊμού ανακλήθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 15 Μαΐου, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, μετά τη διαπίστωση της απάτης. Συγκεκριμένα, οι τίτλοι σπουδών του Ιωάννη Καστάνη από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας και στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας, ήταν πλαστοί.

Η απάτη ξεκίνησε ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης απέκτησε από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, έκανε την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Η απίστευτη υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης και με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας.  Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Ο υποτιθεμένος γιατρός παραμένει εξαφανισμένος από το καλοκαίρι του 2013, παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)