Γενικά

27 Μαΐου 2014 17:34

Έλεγχοι για την υποχρεωτική ζύγιση στο ψωμί

Ελέγχους για την εφαρμογή της υποχρεωτικής ζύγισης του ψωμιού και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες, προαναγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

-


Υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού και των αρτοπαρασκευασμάτων, παρουσία του πελάτη, προβλέπει η σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4254/2014. Προβλέπει, επίσης, την υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα.

Η διάταξη, όπως επισημαίνει το ΥΠΑΑΝ, ψηφίστηκε προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη σχέση της ποσότητας του πωλούμενου άρτου με το καταβαλλόμενο τίμημα.

Ταυτοχρόνως, τονίζει ότι σε πρόσφατη επικοινωνία με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη, για μία ακόμη φορά, σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις. Για το σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν, άμεσα, ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.

Το υπουργείο καλεί, τέλος, τους καταναλωτές να ζητούν τη ζύγιση, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα του άρτου που αγοράζουν. Σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση ζύγισης εκ μέρους του πωλητή, να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ.1520) για τις σχετικές καταγγελίες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)