Γενικά

25 Μαΐου 2014 07:30

Λήμνος: Άντεξαν το χτύπημα του Εγκέλαδου οι υποδομές του νησιού

Σε επιφυλακή οι κάτοικοι, αλλά και ο κρατικός μηχανισμός. Έλεγχοι σε κτίρια από μηχανικούς. Συνεχίζονται οι μετασεισμοί.

-

Ήσυχη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Λήμνου, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε το βόρειο Αιγαίο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Δεκαπενταμελές κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του ΟΑΣΠ και του ΟΣΚ, έχει μεταβεί στο νησί για τις επείγουσες αυτοψίες σχολικών μονάδων, αλλά και των δημόσιων και ιδιωτικών κτισμάτων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, επισήμανε πως δεδομένου του μεγέθους του σεισμού, οι ζημιές ήταν ελάχιστες. «Άντεξαν οι υποδομές του νησιού», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Την κατάρρευση 11 ακατοίκητων  σπιτιών, μικροζημιές σε 13 άλλα ακίνητα εκ των οποίων 2 εκκλησίες, καθώς και μικρές ρωγμές σε 3 σχολεία τα οποία είναι και εκλογικά κέντρα, προκάλεσε στη Λήμνο η χθεσινή σεισμική δόνηση. Ζημιές υπέστησαν επίσης εκθέματα του Μουσείου Μύρινας, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Αντώνη Χατζηδιαμαντή.

Στο αεροδρόμιο υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα με την ψευδοροφή, όπου έπεσαν κάποια κομμάτια και τραυμάτισαν ελαφρά μια Αγγλίδα τουρίστρια η οποία βρισκόταν εκεί για να αναχωρήσει με προορισμό την πατρίδα της.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)