Γενικά

02 Απριλίου 2014 19:14

Έληξε η απεργία της ΠΝΟ

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, αποφάσισε η ΠΝΟ. Κανονικά από αύριο το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων.

-

Κανονικά θα εκτελούνται από τις 6 το πρωί της Πέμπτης τα δρομολόγια των πλοίων, μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων.

Πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι η ΠΝΟ θα επανέλθει με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου.

Το πρωί αντιπροσωπεία της ΠΝΟ είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, Αθανάσιο Μπούσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ο Γενικός Γραμματέας, τους ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας από το υπουργείο, προκειμένου να μπορούν δεσμευθούν χρήματα των επιδοτήσεων από τις άγονες γραμμές για να πληρώνονται τα απλήρωτα πληρώματα εταιρειών.

Το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, μιλώντας στη Βουλή για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση το υπουργείο δεν θέλει να καταλύσει το απεργιακό δικαίωμα των Ελλήνων ναυτικών, ούτε όμως και να αφήσει να καταστρατηγείται το κοινωνικό δικαίωμα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των νησιών».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)