Δικαιοσύνη

23 Φεβρουαρίου 2014 23:35

Προφυλακιστέος και ο τμηματάρχης του ΥΠΕΚΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε, έπειτα από την απολογία του, και ο τμηματάρχης του ΥΠΕΚΑ που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων.

-

Ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός μπορεί να κρίθηκαν προφυλακιστέοι αλλά οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, και απολογήθηκαν την Κυριακή στην Eισαγγελία Πειραιά, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Περιοριστικοί όροι και εγγυήσεις που κυμαίνονται από 3.000 έως 7.000 ευρώ επιβλήθηκαν στους πέντε από τους έξι οδηγούς βυτιοφόρων που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το Σάββατο και ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ένας τελωνειακός και ένας μηχανικός πλοίου, ενώ τρία ακόμα άτομα απολογούνται τη Δευτέρα.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το Σάββατο και μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 20.000 ευρώ ενώ της επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι — απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίασή της σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)