Δικαιοσύνη

21 Φεβρουαρίου 2014 07:39

Αναζητούνται κι άλλοι εμπλεκόμενοι στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Άλλα εννέα άτομα αναζητά η αστυνομία ως εμπλεκόμενα στο μεγάλο κύκλωμα εμπορίας λαθραίων καυσίμων, που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.

-

 

Εγκέφαλος της ομάδας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να είναι ο Πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός, με στενούς συνεργάτες στον κρατικό μηχανισμό, οι οποίοι γνώριζαν πότε θα γίνουν έλεγχοι και έστελναν το κατάλληλο σήμα.

Για τις συνεννοήσεις τους είχαν εφεύρει ειδικό κώδικα, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί σε περίπτωση καταγραφής των τηλεφωνημάτων.

Οι συλληφθέντες για την υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Τα μέλη του κυκλώματος παρακρατούσαν το ναυτιλιακό πετρέλαιο μετά από ανεφοδιασμό πλοίων ναυτιλιακών εταιρειών και στη συνέχεια μετά από πρόσμιξη με πετρέλαιο κίνησης το διοχέτευαν στα πρατήρια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)