Γενικά

15 Φεβρουαρίου 2014 10:43 Τελευταία ενημέρωση : -

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

Για άλλη μία ημέρα οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς "ξύπνησαν" με έναν δυνατό μετασεισμό 4,7 Ρίχτερ. Ακολούθησαν κι άλλοι μικρότεροι.

-



Την στιγμή που όλη η προσοχή έχει στραφεί στην ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών, η Κεφαλονιά συνεχίζει να ταρακουνιέται καθημερινά από τους μετασεισμούς. Σήμερα το πρωί στις 9:31 ακολούθησε νέος σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος αναστάτωσε για μία ακόμη φορά τους κατοίκους.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 18 χλμ βορειοδυτικα του Αργοστολίου και είχε εστιακό βάθος 25,3 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το Ευρω-μεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, ο σεισμός ήταν 4,8 Ρίχτερ.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν κι άλλοι μετασεισμοί στο νησί μικρότερου μεγέθους. Ο πιο δυνατός εξ αυτών σημειώθηκε στις 10:18 και ήταν 3,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Υπενθυμίζεται ότι από δυνατό μετασεισμό μεγέθους 4,7 Ρίχτερ αναστατώθηκαν και χθες το πρωί οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς.







12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)