Δικαιοσύνη

11 Φεβρουαρίου 2014 13:26

Ο τούρκος εισαγγελέας ετοιμάζει έφεση στην απόφαση για απελευθέρωση του Φιλιππίδη

Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, στον οποίο βρίσκεται ο φάκελος Φιλιππίδη, ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου που τον απελευθέρωσε.

-

Μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο Άγγελος Φιλιππίδης, αλλά οι νομικές περιπέτειες για τον ίδιο φαίνεται ότι δεν τελειώνουν.

Κατά τον τούρκο εισαγγελέα, ονόματι Ασλάν, η απόφαση για τον Άγγελο Φιλιππίδη, που ο ίδιος θεωρεί ότι ήταν καθαρά πολιτική, χωλαίνει δικονομικά, μιας και θα έπρεπε πρώτα να περάσει από το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα να επικυρωθεί και μετά να φύγει από τη χώρα.

Ο εισαγγελέας Ασλάν θεωρεί ότι ο κάθε κρατούμενος σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να φεύγει τόσο απλά και ότι κανείς δεν έχει ένα τέτοιο δικαίωμα απλά και μόνο με μια απόφαση δικαστηρίου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση απελευθέρωσε τον πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Εάν όντως ο εισαγγελέας προχωρήσει στην έφεση, τότε ο Άγγελος Φιλιππίδης επιβαρύνεται νομικά στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία. Παράλληλα, θα επιβαρυνθεί και η δίωξη εναντίον του, καθώς όπως λένε οι δικηγόροι, θα φανεί ίσως ότι στην Τουρκία δεν έγιναν όλα με νόμιμο τρόπο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)