Δικαιοσύνη

05 Φεβρουαρίου 2014 20:29

Στη ΓΑΔΑ μέχρι τη Δευτέρα ο Άγγελος Φιλιππίδης

Τι υποστήριξε ο Άγγελος Φιλιππίδης, που κρατείται στη ΓΑΔΑ. Τη Δευτέρα η απολογία του.

-


Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Στην Αθήνα με πτήση των τουρκικών αερογραμμών βρίσκεται από τις 9 το πρωί ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος θα παραμείνει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μέχρι τη Δευτέρα, όταν και θα απολογηθεί στον ανακριτή διαφθοράς.

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υποστήριξε τόσο κατά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, όσο και κατά την μεταγωγή του στην Ευελπίδων ότι παραδόθηκε και δεν απελάθηκε. «Χθες το βράδυ αφέθηκα ελεύθερος από την τουρκική αστυνομία και επέστρεψα οικειοθελώς, πριν βγει το δεύτερο ένταλμα, όπως είχα υποσχεθεί χθες το βράδυ στη δήλωσή μου. Ότι υπόσχομαι το κάνω», δήλωσε εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ.

Ελληνικές διπλωματικές και δικαστικές πηγές αντέτειναν ότι χθες βράδυ ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές προκειμένου να απελαθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης για να επιστρέψει αναγκαστικά στην Ελλάδα και να συλληφθεί. Οι Έλληνες δικηγόροι του Άγγελου Φιλιππίδη πάντως δημοσιοποίησαν και φωτογραφία του, λίγο πριν την επιβίβασή του στο αεροπλάνο, στην οποία εμφανίζεται να κρατάει το διαβατήριο στα χέρια.

Μάλιστα προσκόμισαν και έγγραφο στην τουρκική γλώσσα, το οποίο φέρεται να υποβλήθηκε στο Α.Τ. Κωνσταντινούπολης από την τουρκάλα συνήγορο του Σειντά Γιλντιρίμ, και με το οποίο ζητάει την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής του Άγγελου Φιλιππίδη. Επιθυμία που δηλώνει στα αγγλικά, στο ίδιο έγγραφο και ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος του ΤΤ.



«Σε συνέχεια της απόφασης του δέκατου κακουργοδικείου, αφού προηγουμένως άρθηκε η προσωρινή κράτηση του έμεινε ελεύθερος κατόπιν απόρριψης της έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα, παρακαλώ να γίνουν τα απαιτούμενα ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα», ανέφερε το τουρκικό κείμενο, ενώ δίπλα ο κ. Φιλιππίδης έγραφε στα αγγλικά: «Επιθυμώ να επιστρέψω στην Ελλάδα, όπως δήλωσα στο δικαστήριο, άμεσα.»

Σε φωτογραφικά στιγμιότυπα μέσα από το αεροπλάνο που τον μεταφέρει στην Αθήνα, ο Άγγελος Φιλιππίδης εμφανίζεται χωρίς χειροπέδες και αστυνομική συνοδεία.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος χθες το βράδυ μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου που απέρριψε το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση του στην Ελλάδα. Σε βάρος του όμως εκκρεμούσε και δεύτερο ένταλμα συλληψης, μετα τη συμπληρωματική δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας διαφθοράς, το οποίο θα ενεργοποιούνταν σήμερα το πρωί.

Gallery

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)