Αστυνομικό Δελτίο

31 Ιανουαρίου 2014 16:00

Φοβούνται συμπλοκή μεταξύ αριστεριστών και χρυσαυγιτών

Σε μία προσπάθεια να αποτρέψει το επικίνδυνο «ραντεβού», η Αστυνομία απαγόρευσε τις αυριανές πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

-

Του Μανώλη Ασαριώτη

Να μην έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο μέλη της Χρυσής Αυγής με αριστεριστές επιδιώκει η ΕΛ.ΑΣ. και προκειμένου να το πετύχει τους απαγορεύει προκαταβολικά να κάνουν πορείες στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα τού Σαββάτου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 18 ετών από τη «Νύχτα των Ιμίων», η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει για το απόγευμα τού Σαββάτου συγκέντρωση στο Μνημείο Ιμίων, μπροστά από τη ΛΑΕΔ, στη Ρηγίλλης, ενώ ταυτόχρονα αντιφασιστικές οργανώσεις έχουν καλέσει μέλη και υποστηρικτές σε συγκεντρώσεις σε Προπύλαια και Σύνταγμα.

Οι επιτελείς της αστυνομίας δεν θέλουν σε καμία περίπτωση οι δύο «ομάδες» να συναντηθούν, καθώς φοβούνται ότι το κέντρο της Αθήνας σε μία τέτοια περίπτωση θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης και γι’ αυτό με απόφαση τού Αττικάρχη επιτρέπονται μεν οι συγκεντρώσεις, αλλά απαγορεύονται οι πορείες.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

  • Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 1-2-2014 στο Μνημείο Ιμίων (πλατεία Ρηγίλλης), στην πλατεία Συντάγματος και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.
    Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω Απόφαση, δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΚΕΕΡΦΑ. Διαβάστε και την ανακοίνωσή της:

  • Mε απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής υποστράτηγου Ν.Μιχαιρίνα απαγορεύονται οι αντιφασιστικές πορείες το Σάββατο 1 Φλεβάρη. Για άλλη μια φορά η Αστυνομία προχωράει στη κάλυψη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και σε απαγορεύσεις της δράσης των αντιφασιστών.

    Έτσι, οι διμοιρίες των ΜΑΤ της ΕΛΑΣ θα φτιάξουν προστατευτικό κλοιό ώστε να παρελάσουν ανενόχλητα τα τάγματα εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Πλατεία Ρηγίλλης. Τους δίνουν το πράσινο φώς να κάνουν τη φασιστική τους παρασύναξη, να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο παριστάνοντας τάχα τους πατριώτες, ενώ στη πράξη επανεμφανίζονται τα τάγματα που δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.

    Την ίδια ώρα η απόφαση της ΓΑΔΑ απαγορεύει τις πορείες των αντιφασιστών από τα Προπύλαια και το Σύνταγμα για να κάνει πλάτες στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Στη πράξη πρόκειται για απόφαση ματαίωσης των αντιφασιστικών δράσεων.

    Πρόκειται για συνέχιση της τακτικής απαγορεύσεων των διαδηλώσεων της αριστεράς και των κινημάτων που εγκαινίασε η κυβέρνηση Σαμαρά στις 8 Γενάρη με την απαγόρευση της πορείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την μέρα της φιέστας της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.

    Καλούμε την κυβέρνηση και την Αστυνομία να αποσύρουν την απαγόρευση σε βάρος των αντιφασιστών, να σταματήσουν την συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)