Γενικά

30 Ιανουαρίου 2014 16:52

Εντολή για εκκένωση στο Νοσοκομείο Ληξουρίου

Την εκκένωση του Νοσοκομείου Ληξουρίου στην Κεφαλονιά αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές, καθώς κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

-



Μετά από έλεγχο των μηχανικών, διαπιστώθηκε πρόβλημα με την στατικότητά του κτιρίου όπου στεγάζεται το Νοσοκομείο και κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή την Πέμπτη για την εκκένωσή του.

Όπως αναφέρει το inkefalonia.gr,  προτάθηκε να γίνει μεταφορά των ασθενών το Νοσοκομείο Αργοστολίου, ωστόσο ο Δημοτικός σύμβουλος, Διονύσης Αραβαντινός, διαφώνησε και ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη να γίνει σύσκεψη στο Ληξούρι για να μεταφερθούν στη νέα πτέρυγα στο Ληξούρι.

Την ίδια ώρα παρατηρείται έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά, με τους μετασεισμούς να φθάνουν τους 250 μέχρι σήμερα.



Και μπορεί ο σεισμός να προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε κτίρια και υποδομές, όμως, η αντισεισμική θωράκιση της Κεφαλονιάς, μετά τον καταστροφικό σεισμό τού '53, αποδείχθηκε σωτήρια.

Τα περισσότερα δημόσια κτίρια και σχεδόν όλα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα βγήκαν αλώβητα απο το χτύπημα του Εγκέλαδου της περασμένης Κυριακής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)