Δικαιοσύνη

10 Ιανουαρίου 2014 13:21

Κρίνεται εκ νέου η προφυλάκιση ή μη του Παναγιώτη Ευσταθίου

To ζήτημα προφυλάκισης ή μη για τον Παναγιώτη Ευσταθίου θα κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

-

Της Λίας Κοντοπούλου 

Έφεση κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο ο αντιπρόσωπος εταιρείας εξοπλισμών Παναγιώτης Ευσταθίου, που κατηγορείται στην υπόθεση με τις "χρυσές" μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί άσκησε υπέρ του νόμου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μανώλης Ρασιδάκης. 

Το επίμαχο βούλευμα εκδόθηκε ύστερα από τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του κατηγορουμένου για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Το δικαστικό συμβούλιο είχε αποφανθεί ότι ο Παναγιώτης Ευσταθίου πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων και την καταβολή εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ.

Ο 83χρονος επιχειρηματίας κατονομάστηκε από τον επίσης κατηγορούμενο Αντώνη Κάντα ως ένα από τα πρόσωπα που τον δωροδόκησαν. Απολογούμενος ο Παναγιώτης Ευσταθίου παραδέχθηκε ότι μοίραζε μίζες ακόμη και μετά το 2005 προκειμένου να εξασφαλίσει την υπογραφή των συμβάσεων για το οπλικό σύστημα ASRAD και τα υποβρύχια. Ωστόσο ο κατηγορούμενος δήλωσε απολύτως βέβαιος ότι ο ίδιος δεν δωροδόκησε πολιτικούς.

Πλέον το ζήτημα προφυλάκισης ή μη για τον Παναγιώτη Ευσταθίου θα κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)