Γενικά

08 Ιανουαρίου 2014 19:14

Οικονομικότερη η θέρμανση με κλιματιστικά αντί για τζάκια

Πιο οικονομική είναι η χρήση κλιματιστικών για θέρμανση, σε σχέση με τη χρήση τζακιών.

-

Κλιματιστικά αντί για τζάκια συστήνει στους καταναλωτές το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. 

Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες, η χρήση κλιματιστικών είναι κατά 60% πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης σε σχέση με τα τζάκια, ακόμη και αν δεν υπολογιστεί η παρεχόμενη έκπτωση στο κόστος του ρεύματος. 

Εξίσου αποτελεσματικά, αλλά μετά την παροχή της έκπτωσης του 70% στο ρεύμα, είναι επίσης τα αερόθερμα, τα ηλεκτρικά καλοριφέρ και σχεδόν στο σύνολό τους τα θερμαντικά σώματα.

Στην προσπάθειά του να πείσει τους καταναλωτές να σβήσουν τα τζάκια και να στραφούν σε ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα, το ΥΠΕΚΑ έδωσε συγκριτικά στοιχεία για το ποιες είναι οικονομικότερες λύσεις θέρμανσης.

Όπως προκύπτει από αυτά τα στοιχεία η παρεχόμενη έκπτωση επιτρέπει στο μέσο νοικοκυριό να χρησιμοποιεί για κάποιες ώρες την ημέρα δωρεάν ένα ηλεκτρικό μέσο θέρμανσης (αερόθερμο, ηλεκτρικό καλοριφέρ, κλιματιστικό).

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)