Γενικά

07 Ιανουαρίου 2014 21:18

Ευρω-μπελάδες για το σαλέ Λιάπη

Στην επιδότηση των 10 εκατομμυρίων δραχμών που έλαβε η οικογένεια Λιάπη για να ανακαινίσει το παλιό αρχοντικό της στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, στρέφεται το στόχαστρο των ελέγχων της Κομισιόν.

-



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τις διαστάσεις που έλαβε η συγκεκριμένη υπόθεση με αιχμή τις καταγγελίες ότι το συγκεκριμένο οίκημα δεν λειτούργησε ποτέ ως τουριστικό κατάλυμα, παρότι η επιχορήγηση αφορούσε τη συγκεκριμένη εμπορική δραστηριότητα, ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από την μόνιμη αντιπροσωπεία της στην Αθήνα.

«Θα υπάρξει ενδελεχής έλεγχος του συγκεκριμένου φακέλου, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή της αρμόδιας ελληνικής υπηρεσίας δημοσιονομικού ελέγχου», τόνισε στον ΑΝΤ1 NEWS o επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Αθήνα, κ. Πάνος Καρβούνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες έχει ζητηθεί να εξεταστούν λεπτομερώς όλοι οι φάκελοι των επιδοτήσεων εκείνης της περιόδου και να διαπιστωθεί με ακρίβεια εάν τα κοινοτικά κονδύλια, διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους εγκρίθηκαν. Εάν μάλιστα διαπιστωθούν παρατυπίες τότε πηγές της Ε.Ε. τόνιζαν στον ΑΝΤ1 NEWS, ότι θα απαιτηθεί η επιστροφή των χρημάτων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)