Γενικά

06 Ιανουαρίου 2014 07:36

Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για τον «ξενώνα Λιάπη»

Η ιδιοκτήτρια του» δεν έμενε μόνιμα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, αλλά πήγαινε στην περιοχή ως επισκέπτρια, όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1.

-

Μπορεί η πλευρά Λιάπη και δια του δικηγόρου της θείας-ιδιοκτήτριας του ξενώνα Βασιλικής Λιάπη, η οποία δεν ήταν μόνιμη κάτοικος της περιοχής ούτε καν για τη χειμερινή σαιζόν, να υποστηρίζει ότι διατήρησε την επιχείρηση της έως το 2002, όμως μέχρι τότε δεν είχε συμπεριληφθεί σε κανένα τουριστικό οδηγό του Μεγάλου Χωριού, δεν υπήρχε ποτέ ρεσεψιόν στον υποτιθέμενο ξενώνα, ενώ όλοι ξενοδόχοι δεν γνωρίζουν τίποτε για τη λειτουργία της. 

Οι ίδιοι επισημαίνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι στον «ξενώνα Λιάπη» δεν υπήρχε καν ρεσεψιόν, ενώ ήταν πολύ αραιά τα διαστήματα που εμφανίζονταν κόσμος με αποσκευές.

Ο πρώην υπουργός επιχείρησε δια αντιπροσώπων να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με τον αδελφό του, Μάρκο Λιάπη, να δηλώνει κατηγορηματικά στον ΑΝΤ1 ότι: «Σας λέω είναι πεντακάθαρο. Έχει κόψει τιμολόγια. Λειτούργησε. Έχει αποδεικτικά, παραστατικά. Άνθρωποι που πήγανε. Λειτούργησε. Τα πάντα. Είναι τόσο καθαρό αυτό το πράγμα που δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Πεντακάθαρο. Αποδείξεις, άνθρωποι που πήγανε. πελατολόγιο, τα πάντα.» 

Όμως πρώην στελέχη της Ευρυτανία Α.Ε. από την οποία χορηγήθηκε η επίμαχη επιδότηση υποστηρίζουν ότι τα έγγραφα που αφορούν στην ύπαρξη της επιχείρησης δεν αποδεικνύουν ότι η λειτουργία της δεν ήταν εικονική, αφού ουδέποτε ελέγχθησαν.

Άλλη σημαντική λεπτομέρεια, το γεγονός ότι τα κριτήρια για την έγκριση των επιδοτήσεων, που ήταν η εντοπιότητα, η συμμετοχή με ίδια κεφάλαια και η λειτουργία των οικημάτων για 10 χρόνια ως ξενώνες, δεν πληρούσε μόνο η κα Λιάπη αλλά και άλλοι επαγγελματίες στην περιοχή, που ακόμη παιδεύονται να εισπράξουν δόσεις ή δεν τις πήραν ποτέ.

Όπως επίσης ξενίζει το γεγονός ότι ο ξενώνας ανέστειλε τη λειτουργία του το 2002,  δηλαδή ακριβώς με την συμπλήρωση 10 ετών που ορίζονταν από το πρόγραμμα. Ο Μάρκος Λιάπης υποστήριξε ότι μετά το θάνατο του θείου τους η Βασιλική Λιάπη δεν μπορούσε να συνεχίσει, αν και εκείνη την περίοδο το Καρπενήσι και η ευρύτερη περιοχή είχαν γνωρίσει αλματώδη άνθιση και συγκαταλέγονταν ήδη σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)