Γενικά

04 Ιανουαρίου 2014 11:25

Εκτεθειμένος και πάλι ο Μιχάλης Λιάπης

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται για άλλη μια φορά ο Μιχάλης Λιάπης, πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος για την υπόθεση με τις πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητό του.

-

Αυτή τη φορά, ο πρώην υπουργός βρίσκεται εκτεθειμένος για την είσπραξη κοινοτικών κονδυλίων, πριν από περίπου είκοσι χρόνια, για την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων στην Ευρυτανία, τα οποία τελικά φαίνεται πως έγιναν οικογενειακό σαλέ.

Η καταγγελία, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την δίωξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κοντογιώργου, που τότε ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας μέσω της οποίας έγινε η επιχορήγηση.

Η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Καρπενησίου στον βουλευτή της ΝΔ Ευρυτανίας και αφορά το δάνειο των 4,7 εκατ. ευρώ που πήρε η Νομαρχία την περίοδο 2002 - 2010 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ του επεβλήθη η καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ, δηλαδή η υψηλότερη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην υπουργός ενέταξε το σπίτι, που ανήκε στην οικογένεια και κατά 50% στον ίδιο, σε πρόγραμμα για διαμόρφωση τουριστικών καταλυμμάτων την περίοδο 1992-1993, όταν ήταν υφυπουργός Εμπορίου. Το ποσό που έφθανε τα 10 εκατ. δραχμές χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση του σπιτιού, το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως τουριστικό κατάλυμμα.

Ως ενδιάμεσος για την επιδότηση ήταν η αναπτυξιακή εταιρία της νομαρχίας Ευρυτανίας, πρόεδρος της οποίας ήταν ο τότε νομάρχης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το σπίτι είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Αβάσιμη η ιστορία με το σαλέ στο Καρπενήσι

Αβάσιμη και κακόβουλη η ιστορία με τη βίλα στο Καρπενήσι, υποστηρίζει η πλευρά της οικογένειας Λιάπη, μετά τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η ανακαίνιση στο οίκημα έγινε με κοινοτικά χρήματα.

Απαντήσεις έδωσε δια του δικηγόρου της η σύζυγος του Δημητρίου Λιάπη, Βασιλική, θεία του Μιχάλη Λιάπη.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εκπροσωπώντας την Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ'εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής:

» - Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της.

» - Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος.

» - Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτισε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχειρήσης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος.

» - Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της στον εκ του συζύγου της ανηψιό.

» Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη, αλλά και κακόβουλη».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)