Δικαιοσύνη

28 Δεκεμβρίου 2013 07:28

Σήμερα απολογείται ο Χάρης Τομπούλογλου

Σήμερα απολογείται ο Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος παύθηκε από το αξίωμα του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".

-



Σήμερα το απόγευμα απολογείται, μετά την προθεσμία που έλαβε, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται σε υπόθεση εκβίασης εταιρείας που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου χθες ο Χάρης Τομπούλογλου επανέλαβε ότι «η Δικαιοσύνη θα λάμψει» καθώς, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι οι 25.000 ευρώ, που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να παραλαμβάνει, ήταν ποσό που του δόθηκε για δωρεά στο νοσοκομείο.

Η ανακρίτρια Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση, έδωσε προθεσμία και στον 40χρονο που κατηγορείται στην υπόθεση για απλή συνέργεια στις πράξεις του Χάρη Τομπούλογλου.

Σημειώνεται ότι ο Χάρης Τομπούλογλου απολύθηκε από την Εθνική Τράπεζα, όπου ήταν υπάλληλος, με εντολή που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Παράλληλα, ο Χάρης Τομπούλογλου παύθηκε από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Την απόφαση έλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Με βάση τα στοιχεία από τις μαρτυρίες και την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, φαίνεται ότι το σχέδιο να καρπωθεί ο Χάρης Τομπούλογλου χρήματα από το πρόγραμμα βρισκόταν σε εξέλιξη από τις αρχές Δεκεμβρίου, απειλώντας μέσω προσώπου που είχε σχέσεις και με τον ίδιο και με την εταιρεία πως εάν δεν ελάμβανε μέρος των χρημάτων θα προχωρούσε σε καταγγελία του διαγωνισμού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)