Γενικά

23 Δεκεμβρίου 2013 18:51

Χριστουγεννιάτικα χωριά σε όλη την Ελλάδα

Παραμυθένιες στιγμές, σε μικρούς και μεγάλους, προσφέρουν τα Χριστουγεννιάτικα χωριά που έχουν στηθεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

-


Σαν τα "μανιτάρια" ξεφυτρώνουν τα πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα χωριά ανά την Ελλάδα. "Μόνιμοι κάτοικοι" των χωριών οι Αϊ Βασίληδες, τα ξωτικά, οι καλικάντζαροι και οι νεράιδες των παραμυθιών. Καλεσμένοι τα παιδιά, που ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς, αλλά και οι μεγάλοι που θέλουν να ονειρευτούν.

Στην Αθήνα λειτουργούν περισσότερα του ενός χωριά, στα οποία οι εορταστικές δράσεις είναι συνεχείς, από το πρωί έως αργά το βράδυ. Το Santa Klaus Kingdom στο MEC Παιανίας, το Christmas World στο Metropolitan Expo και το Christmas Factory, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στη Θεσσαλονίκη η καρδιά των γιορτών χτυπά στον "Αστερόκοσμο", που έχει στηθεί στο χώρο της ΔΕΘ. Αναλείωτη εορταστική αξία στο πέρασμα του χρόνου η "Ονειρούπολη" της Δράμας, που έγινε 10 ετών.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων φιλοξενεί ο "Μύλος των Ξωτικών" στα Τρίκαλα. Το χωρίο του Αϊ Βασίλη δεσπόζει στο Βόλο ενώ στη Λάρισα υπάρχουν δύο θεματικά πάρκα, ο "Μύλος των Χριστουγέννων" και το "Χωριό της Αγάπης". "Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό" έχει στηθεί και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το ταξίδι στο όνειρο για μικρούς και μεγάλους θα διαρκέσει έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)