Παιδεία-Θρησκεία

14 Νοεμβρίου 2013 19:45

Γόνιμη η δημοπρασία για το τέμενος στο Βοτανικό

Η Αθήνα θα αποκτήσει τέμενος στο Βοτανικό 6 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 946.000 ευρώ.

-


Της Φαίης Χρυσοχόου

Μετά από 2 άγονους διαγωνισμούς και 28 χρόνια διαλόγου και αντιπαραθέσεων εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών η προσφορά ελληνικών κοινοπραξιών που θα αναλάβουν την κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό.

Το μόνο που εκκρεμεί, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, είναι να εκδικαστεί από το ΣτΕ η τελευταία προσφυγή κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην κατασκευή του τζαμιού.

Το τέμενος συνολικής επιφάνειας 600 τετραγωνικών θα αποτελείται από δυο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ. Θα κατασκευαστεί σε έκταση 17 στρεμμάτων, στο Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Για το τζαμί θα αξιοποιηθεί το κεντρικό κτίριο του οικοπέδου. Σύμφωνα με πληροφορίες το κέλυφός του δεν θα γκρεμιστεί αλλά θα αναμορφωθεί με επένδυση από μεταλλικό σκελετό  και μόνωση. Το Ιερό θα σχεδιαστεί ώστε να έχει προσανατολισμό προ τη Μέκκα ενώ οι εξωτερικοί χώροι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για προσευχή.

Ο Ιμάμης θα διορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει και τη μισθοδοσία του. Στην Αττική ζουν 30.000 μουσουλμάνοι που χρησιμοποιούν για λατρευτικούς χώρους υπόγεια πολυκατοικιών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)