Συνδικαλιστικά

06 Νοεμβρίου 2013 12:48

Ματαιώθηκε η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Χιλιάδες πολίτες αψήφησαν τις βροχοπτώσεις και έδωσαν το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Πάντως, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ματαιώθηκε λόγω της δυνατής βροχής.

-



Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν περίπου 10.000 διαδηλωτές, καθώς και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκίνησε από την Ομόνοια και ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή.

«Αγωνιζόμαστε για την προστασία των ανέργων, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις συντάξεις, για τις συλλογικές συμβάσεις, για να σταματήσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, για να πάψει η φοροληστεία του λαού μας», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων πραγματοποιήθηκε περίπου στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ωστόσο η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που είχε προγραμματιστεί στη συνέχεια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει από κοινού, τελικά ματαιώθηκε εξαιτίας της δυνατής βροχής.

«Για μια ακόμα φορά αυτές τις μέρες ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Κυβέρνηση και Τρόικα μας μιλάνε για χρηματοδοτικά κενά και για ελλείμματα. Και δε λένε ότι το μεγάλο κενό είναι στο κοινωνικό κράτος και στην κοινωνία, γιατί η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει κρίση κοινωνική, κρίση ανθρωπιστική», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Δεν μας λένε ότι το μεγάλο έλλειμμα δεν είναι το δημοσιονομικό, αλλά είναι το έλλειμμα εργασίας, το έλλειμμα απασχόλησης καθώς εκατομμύρια πλέον συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά. Αυτή η πολιτική και άδικη είναι και αδιέξοδη. Και αν δεν σταματήσει θα σωρεύσει μεγάλα προβλήματα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινωνία», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι υποχρεωμένες να αγωνίζονται.

Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ τα συνδικάτα διεκδικούν την επαναφορά του εργατικού δικαίου, την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας, τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους και να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.




Μετ΄ εμποδίων οι μετακινήσεις - παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Από την απεργία θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, καθώς ακινητοποιημένα θα είναι όλο το 24ωρο τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό, με εξαίρεση στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Επιπλέον, κλειστές θα παραμείνουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, (ΠΝΟ) οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, λόγω της απόφασης των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να συμμετάσχουν με 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην σημερινή 24ώρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της απεργίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι κήρυξε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)