Γενικά

02 Νοεμβρίου 2013 22:11

Την «Σέχτα Επαναστατών» βλέπουν οι αρχές πίσω από τις εν ψυχρώ δολοφονίες

Ο επαγγελματισμός των δραστών αλλά και η σκληρότητά τους, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα, ότι ίσως πίσω από την διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, να κρύβεται "Η Σέχτα Επαναστατών".

-



Του Γιώργου Καραϊβάζ

Κάθε τρομοκρατική ενέργεια έχει το δικό της ειδικό βάρος. Κάτι σαν σύνθεση ενός δαιδαλώδους αποτυπώματος, που τεχνικά διαμορφώνεται από την αντίληψη και τον τρόπο αυτής καθαυτής της ενέργειας.

Πρόκειται για μια φόρμα ανάλυσης, πάνω στη οποία μπαίνουν κάθε φορά οι ψηφίδες για να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα αναφορικά με την πιθανή ταυτότητα της οργάνωσης που υλοποίησε μια ενέργεια πριν ακόμα διεκδικήσει την πατρότητα της.

Σέχτα Επαναστατών, Το συνώνυμο της ωμής- κυνικής βίας

Η διπλή δολοφονία και η εξίσου διπλή απόπειρα δολοφονίας σε βάρος των 4 μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, σόκαρε και πάγωσε την κοινή γνώμη όχι μόνο εξαιτίας του ισχυρού κλονισμού της πολιτικής ομαλότητας.

Σόκαρε κι εξαιτίας του κυνισμού. Ένας πιστολάς, ανελέητος κι αιμοδιψής, αδειάζει το κουμπούρι του σε ζωντανούς στόχους θηράματα. Κι όταν το θήραμα ακόμα κείτεται σχεδόν ξέπνοο, του δίνει τη χαριστική βολή. Πού έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο;

Το φιλμ της βίας άρχισε να ξετυλίγει ματωμένες σκηνές στις 17 Ιουνίου του 2009. Όταν η Σέχτα Επαναστατών ξεκάπνισε τα κουμπούρια της στον υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα.

Ίδιο μοτίβο κι επιμύθιο δράσης και φράσης στην περίπτωση δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Η ίδια οργάνωση και η μοναδική μέχρι χθες που σκόρπισε θάνατο στον ιστορικό ρου της νεοτρομοκρατίας, ξεκίνησε καριέρα στις 3 Φεβρουαρίου του 2009. Μέσα στους καπνούς και στις στάχτες της εξέγερσης που προκάλεσε η δολοφονία από τον παράφρονα ειδικό φρουρό Κορκονέα του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται.  

Τότε χτύπησε με μαρς πυρών τον τοίχο του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού. Δύο εβδομάδες μετά, επιτέθηκε με τον ίδιο τρόπο στο Άλτερ. Και στη συνέχεια οι δύο νεκροί. Σάββας και Γκιόλιας. Έκτοτε όμως χάθηκε, δίχως φαινομενικά να εξαρθρωθεί και χωρίς ο οπλισμός της να περιέλθει στη δικαιοδοσία της αντιτρομοκρατικής. 

Τι Αγία Νάπα, Τί Νέο Ηράκλειο

Ο τρόπος και η μέθοδος καθορίζουν μια αλληλουχία συμπτώσεων και διασύνδεσης δύο μακελειών. Ένα δευτερόλεπτο για κάθε ανθρώπινη ζωή. Τόσο χρόνο είχε χρειαστεί ο ψυχρός εκτελεστής για να φιλοτεχνήσει το μακάβριο αριστούργημα του τον Ιούνιο του 2012 στην Αγία Νάπα της Κύπρου. Η σκηνή του μαφιόζικου μακελειού της πενταπλής κατά παραγγελίας δολοφονίας καταγράφηκε στις κάμερες και όπως διαπιστώθηκε, δεν κράτησε παραπάνω από πέντε δευτερόλεπτα. Χιλιοστό παραπάνω.

Όπως στο Νέο Ηράκλειο, οι δράστες που αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν Έλληνες αντιεξουσιαστές, ύποπτοι συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση είχαν προσπεράσει τα θύματα τους κι επέστρεψαν.

Έκτοτε, οι ανησυχίες παρέμειναν ρητορικές ανησυχίες. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να σκοτώσει 5, αν δεν το έχει ξανακάνει, έλεγαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας χαρακτηριστικά. Τα βασανιστικά ερωτήματα που αναζητούσαν μάταιες απαντήσεις είναι πότε, ποιους για λογαριασμό ποιων σε επίπεδο ατόμου ή ομάδας ενέργησαν και για ποιους σκοπούς προορίζονταν τα λύτρα των κατά παραγγελία θανάτων.

Η αρχάγγελος τύχη

Στις 27 Οκτωβρίου του 2009 η ραχοκοκαλιά της κοινής γνώμης παγώνει. Το τρομοκρατικό χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής ήταν εκκωφαντικά αποτρόπαιο.

Μία μόλις ημέρα πριν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε επικηρύξει με 600.000 ευρώ τους «Ληστές με τα Μαύρα», Αυτούς που φέρονται ως οι πρώτοι καταθέτες στην παρατράπεζα του επαναστατικού ταμείου.

Η απάντηση ήρθε σε μορφή αντιποίνων συσκευασμένη σε 100 σφαίρες καλάσνικοφ που από καθαρή τύχη σφύριξαν οι περισσότερες χιλιοστά μακριά από τα κορμιά αστυνομικών και πολιτών που ήταν στην είσοδο. Έξι αστυνομικοί, από τους οποίους οι δυο σοβαρά και ένας πολίτης τραυματίστηκαν από τα πυρά των μανιασμένων τρομοκρατών.

Με προκήρυξη του ο «Επαναστατικός Αγώνας» αρνήθηκε ότι συσχετίστηκε μ’ εκείνη τη ενέργεια κι έκτοτε παραμένει ορφανή. Μια οργάνωση με το όνομα ΟΠΛΑ που τη διεκδίκησε δεν έγινε και πάρα πολύ πιστευτή.

Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το επόμενο στάδιο της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο και σε ποιο απ’ όλους αυτούς τους συμπεριφορισμούς δράσης και ανάδρασης θα συνταυτιστεί η πολεμική ελεγεία της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο;

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)