Γενικά

31 Οκτωβρίου 2013 15:11

Οι επίορκοι αστυνομικοί που τάχθηκαν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής

Τα πιο «ηχηρά» κρούσματα χρυσαυγίτικης διείσδυσης στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Από την 42χρονη ανθυπαστυνόμο και τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα στους φρουρούς βουλευτών της Χ.Α.

-

Μπορεί το πόρισμα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, να καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν «πυρήνες ή αδιαφανείς φράξιες ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία», ωστόσο στην πορεία των ερευνών διαπιστώθηκε πως ορισμένοι επίορκοι ένστολοι εμπλέκονταν σε έκνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο επί επτά χρόνια διοικητής στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, Θανάσης Σκάρας, φέρεται να είχε στήσει μηχανισμό εκβιασμών και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και κατηγορείται πως συγκάλυπτε υποθέσεις με καταγγελίες ρατσιστικών επιθέσεων από χρυσαυγίτες σε βάρος μεταναστών.

Ρόλο πληροφοριοδότη φέρεται ότι είχε η 42χρονη ανθυπαστυνόμος, Βενετία Πόπορη, η οποία παραμένει προφυλακισμένη στον Ελαιώνα Θηβών. Στο σπίτι της είχε βρεθεί ολόκληρο οπλοστάσιο, ενώ η ίδια έχει δηλώσει πως η σχέση της με τη Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει από τον Οκτώβριο του 2012.

Συμμετοχή σε έκνομες δράσεις της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ότι είχαν οι αστυνομικοί φρουροί των βουλευτών, Κώστα Μπαρμπαρούση, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα. Ο φρουρός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ήταν μέλος της φάλαγγας που επιτέθηκε εναντίον μεταναστών σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου. Ο ανθυπαστυνόμος που φρουρούσε τον Γερμενή κατηγορείται για πλαστογραφία και παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων. Παράνομα φυσίγγια είχαν εντοπιστεί και στο σπίτι του 25χρονου αστυφύλακα που είχε αναλάβει τη φρούρηση του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)