Παιδεία-Θρησκεία

17 Οκτωβρίου 2013 07:44

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι πρυτάνεις

Τα προβλήματα που μαστίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια αναμένεται να παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, η αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής τον προεδρεύοντα, πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Γιάννη Μυλόπουλο.

-

Με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κρίση, εφαρμοζόμενες πολιτικές και συνέπειες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια» που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Νίκος Χρυσόγελος, οι πρυτάνεις θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν, μεταξύ άλλων, για τις συνέπειες της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έλληνες ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί από χώρες της Ευρώπης και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως και δημοσιογράφοι δίνουν το παρόν στην εκδήλωση,  στο πλαίσιο της οποίας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας το πρωί σε εκπομπή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε σχετικά: "Θα συμβούλευα να συμπληρώσουν τη φόρμα οι διοικητικοί υπάλληλοι γιατί κινδυνεύουν με αργία".

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι, ενώ στη Βουλή είναι προγραμματισμένη για σήμερα η συζήτηση επί των τροπολογιών του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ψηφισθεί η τροπολογία που προβλέπει αργία για όποιον υπάλληλο δεν συμπληρώσει τα στοιχεία του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)