Πολιτική

Χθες 15:01

Τουρκία: Επίσκεψη του Τζον Μπας στην Άγκυρα

Ο υφυπουργός πολιτικών υποθέσεων των ΗΠΑ θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους στην τουρκική πρωτεύουσα. Τι αναμένεται να συζητηθεί.

Τουρκία: Επίσκεψη του Τζον Μπας στην Άγκυρα
-

Ο Τζον Μπας, που ασκεί καθήκοντα υφυπουργού πολιτικών υποθέσεων, πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα μετά την επίσκεψή του στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα το Αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου και σύμφωνα με ανακοίνωση, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις και στις δύο χώρες στις 14-18 Σεπτεμβρίου, ο Μπας θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους στην Άγκυρα για να συζητήσουν τις προσπάθειες συνεργασίας για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Μπας αναμένεται να τονίσει τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Ο Μπας, ο οποίος υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα από το 2014 έως το 2017, επισκέφθηκε την Άγκυρα για τελευταία φορά στις 15-16 Απριλίου και συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση κάλυψε θέματα όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, η κατάσταση στη Γάζα, οι εξελίξεις στη Συρία, η τελευταία κατάσταση στην Ουκρανία και η ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΠΥΥ – Παράνομες συνταγογραφήσεις: Έτσι “ξεσκέπασε” η ΕΛΑΣ το κύκλωμα

Κομισιόν: Ο Τζιτζικώστας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο “βιώσιμων μεταφορών και τουρισμού”

Βόσπορος: Σχοινοβάτης “πέρασε” από την Ασία στην Ευρώπη (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)