Πολιτική

Χθες 15:24

Στυλιανίδης: Μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών

Ο υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων. Τι συζητήθηκε μεταξύ τους.

Στυλιανίδης: Μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών
-

Τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών, ανέδειξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) Παναγιώτη Γιγή και την Γενική Γραμματέα της Ένωσης Ελένη Παπαδοπούλου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι τα θέματα ασφάλειας είναι ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης και επαναβεβαίωσε τη βούληση του ιδίου και του Υπουργείου για συνέχιση και ενίσχυση της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της ΠΕΠΕΝ. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι οι εκθέσεις και οι προτάσεις της Ένωσης λαμβάνονται πάντα υπόψη και είναι βοηθητικές στην προσπάθεια του Υπουργείου για αναβάθμιση της ασφάλειας στη θάλασσα. Ζήτησε, δε, την περαιτέρω συνδρομή της ΠΕΠΕΝ στην προσπάθεια αυτή. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι τώρα δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του Συστήματος Χρονοθυρίδων Θαλάσσιων Λιμένων, (Sea Ports Time Slots System) με ένα Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης και χρήσης, στην προσαρμογή των υπόχρεων λιμένων στον Διεθνή Κώδικα ISPS, στην αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων (επεκτάσεις και αποκαταστάσεις ζημιών λιμένων, ανακατασκευές κρηπιδωμάτων και επισκευές προβλητών, επαναφορά λειτουργικών βαθών κ.α.) και στην ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΕΠΕΝ συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος καθώς και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Χρήστος Στυλιανίδης - Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων 

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον υπουργό: 

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Σεπτεμβρίου 2024, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με πρωτοβουλία της Π.Ε.Π.Ε.Ν, ο Πρόεδρος Cpt. Παναγιώτης Γιγής και η Γενική Γραμματέας της Ένωσής μας Cpt. Ελένη Παπαδοπούλου, ανέδειξαν για μια ακόμα φορά στους κ.κ. Χρήστο Στυλιανίδη-Υπουργό, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο- Γεν. Γραμματέα Λιμένων και στους παριστάμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, τη σημασία που αποδίδουμε όλοι εμείς οι Έλληνες Πλοίαρχοι στο κρίσιμο και μέγιστο θέμα της ασφάλειας των Λιμανιών. Αναφερθήκαμε εμπεριστατωμένα στις προτάσεις, που έχουμε επανειλημμένα καταθέσει δημόσια και τεκμηριωμένα. Κι αυτό γιατί όλες μας οι εισηγήσεις βασίζονται στις επισημάνσεις που λαμβάνουμε από τους Συναδέλφους Πλοιάρχους της Ακτοπλοΐας, οι οποίοι προσεγγίζουν καθημερινά στα λιμάνια αυτά και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις  ελλείψεις και τις ακαταλληλότητες που υπάρχουν στις υποδομές των Λιμανιών. Και όχι μόνο αυτό, προτείνουν και πλήρως αιτιολογημένες λύσεις, για την αντιμετώπιση των προβληματικών καταστάσεων που διαπιστώνουν.
Επιπλέον, μεταφέραμε στην ηγεσία του Υπουργείου την εύλογη οργή και αγανάκτηση σύσσωμης της Πλοιαρχικής Τάξης για το πογκρόμ που εξαπολύεται σε βάρος των Πλοιάρχων, στο πρόσωπο των οποίων βρίσκουν κάθε φορά το εξιλαστήριο θύμα για να καλύψουν τις δικές τους ανεπάρκειες και παραλείψεις.

Αξιώσαμε δε, να δρομολογηθούν άμεσα από πλευράς του Υπουργείου οι διαδικασίες που έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει, ώστε να μπει επιτέλους τέλος στη παράνομη και αντικανονική εφαρμογή του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικα σε βάρος των Πλοιάρχων, διότι οι Έλληνες Πλοίαρχοι όχι μόνο δεν παρακωλύουν τις  θαλάσσιες συγκοινωνίες, όπως αβάσιμα υποστηρίζεται στις διώξεις, επιπλέον ταλαιπωρούνται και διασύρονται και μόνο χάρις στις γνώσεις, στον επαγγελματισμό και κυρίως στο φιλότιμο που τους διακρίνει, ξεπερνούν τον εαυτό τους και πετυχαίνουν να διασφαλίζουν σε ετήσια βάση την απρόσκοπτη επικοινωνία των νησιών μας.
Η Ένωσή μας έκανε ξεκάθαρο επίσης ότι ,θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η ηγεσία του Υ.Ν.Α.Ν.Π. και ότι θα παρεμβαίνει με κάθε πρόσφορο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Πλοιαρχικής Οικογένειας.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Σμύρνη: Νεκρός άνδρας με τραύμα από μαχαίρι

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Φωνές και ένταση, εμπόδισαν υπάλληλο να μπει

Χανιά: Ανήλικος τηλεφώνησε για βόμβα σε σχολείο και… διέλυσε τον αγιασμό


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)