Πολιτική

Χθες 23:13

Μπελέρης – Υποδοχή στην Χειμάρρα: Τραγούδια, συνθήματα και πανηγυρισμοί (βίντεο)

Τι δήλωσαν ο ίδιος, ο δικηγόρος του και η οικογένειά του στα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης. Πώς εκδήλωσαν οι συμπολίτες του, την εκτίμηση στον πρόσωπό του.

Μπελέρης – Υποδοχή στην Χειμάρρα: Τραγούδια, συνθήματα και πανηγυρισμοί (βίντεο)
-

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Χειμάρρας Αλβανίας στον Έλληνα ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος σήμερα Δευτέρα 02.09 αποφυλακίστηκε. Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών φώναξαν συνθήματα κρατώντας πυρσούς και πετώντας πυροτεχνήματα. «Φρέντη, Φρέντη, Ελλάς, Ελλάς», φώναζαν μεταξύ άλλων με δάκρυα στα μάτια. «Έλληνες ενωμένοι ποτέ νικημένοι», αναφωνούσαν.

Μπελέρη - Υποδοχή - Χειμάρα

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, ίδιος δήλωσε: «Δεν μπορώ να ξεχάσω την αδικία. Τώρα ξεκινάει ο πραγματικός δικαστικός αγώνας».

Μπελέρη - Υποδοχή - Χειμάρα

«Επιτέλους κοντά μας!», είπε ανακουφισμένη η σύζυγός του βγάζοντας την πρώτη φωτογραφία μαζί του μετά την ανάκτηση της ελευθερίας του.

Μπελέρη - Υποδοχή - Χειμάρα

Συνολικά, ο Φρέντη Μπελέρης παρέμεινε φυλακισμένος για 481 ημέρες, δηλαδή περισσότερο από 15 μήνες, και σήμερα έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης το οποίο είχε υποβάλει. Έλληνες ομογενείς αναφέρουν πως “ο άνθρωπός τους”, όπως τον χαρακτηρίζουν -αυτός που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα τους- είναι πλέον ελεύθερος, και ότι είναι σίγουροι πως και μέσα από την Ευρωβουλή θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα τους. Όπως δηλώνουν, νιώθουν πλέον ικανοποιημένοι αλλά όχι δικαιωμένοι.

Μπελέρη - Υποδοχή - Χειμάρα

Ο δικηγόρος του κ. Μπελέρη, όταν ρωτήθηκε από τα αλβανικά μέσα μετά την δίκη, εάν χαρακτηρίζει τη σημερινή απόφαση ως δικαστική νίκη, ο ίδιος απάντησε αρνητικά. «Ο ιδιοκτήτης που έχει τα κλειδιά της φυλακής και όλα τα άλλα, έδωσε εντολή να τον βγάλουν μετά τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος - Κασσελάκης: Καλά, δεν υπάρχει πρωθυπουργός τα τελευταία πέντε χρόνια;

Μπελέρης: Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει – Θα προσφύγω στο ΕΔΑΔ

Μητσοτάκης: 3 δις για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)