Πολιτική

28 Αυγούστου 2024 12:05

Γεραπετρίτης: Συναντά τον Φιντάν στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ποια θέματα "τριβής" πρόκειται να συζητήσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Γιατί η παρουσία του κ. Φιντάν στην διαδικασία αυτή έχει πολιτικό συμβολισμό.

Γεραπετρίτης: Συναντά τον Φιντάν στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης
-

Διμερής κατ' ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη 29.08, πριν το γεύμα το οποίο θα έχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί μαζί του.

Αντικείμενα της συνάντησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ιδιαίτερα ενόψει και της επικείμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Κατά τις ίδιες πηγές, φέρει έναν πολιτικό συμβολισμό το γεγονός ότι μετά από πέντε χρόνια, θα συμμετάσχει Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα της Άτυπης Συνάντησης, διότι έτσι δίνεται η ευκαιρία στην Ελλάδα να θέσει  ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ζητήματα που την αφορούν.

Τα θέματα της άτυπης συνεδρίασης

Θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι, μεταξύ άλλων:

  • ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba,
  • η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και
  • η κρίση στη Μέση Ανατολή, παρουσία της Συντονίστριας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα, Sigrid Kaag, με την οποία ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ληστείες στο Νέο Κόσμο: Τους χτύπησαν και έγιναν “καπνός”

Κηφισίας - Τροχαίο: Αμάξι προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου (εικόνες)

“Το καλάθι του μαθητή”: Ξεκίνησε το πρόγραμμα για οικονομικά σχολικά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)