Πολιτική

Χθες 22:16

Κομισιόν: Τα χαρτοφυλάκια που “διεκδικεί” η Ελλάδα και τα φαβορί για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τα ''παζάρια'' για την στελέχωση της νέας Κομισιόν. Ποια είναι τα πρόσωπα φαβορί για την Επιτροπή.

Κομισιόν: Τα χαρτοφυλάκια που “διεκδικεί” η Ελλάδα και τα φαβορί για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή
-

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι συζητήσεις για τη στελέχωση της νέας Κομισιόν και τα «παζάρια» για την κατανομή των χαρτοφυλακίων.

Η ίδια η κ. Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους ηγέτες των χωρών μελών, δύο προτάσεις, μια γυναίκα και έναν άνδρα υποψήφιο και στην ελληνική πλευρά εκτιμάται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έπαιξε ρόλο στην επανεκλογή της θα έχει ενισχυμένο ρόλο και λόγο.

Φαβορί εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος διαθέτει εμπειρία στα ευρωπαϊκά όργανα, έχοντας διατελέσει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών,  αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση του πρώτου αντιπροέδρου. Στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν και τα ονόματα του Σταύρου Παπασταύρου που επίσης θεωρείται ότι διαθέτει όλα τα προσόντα, αλλά και της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως.  Τα δύο χαρτοφυλάκια που βρίσκονται στο «στόχαστρο» της ελληνικής πλευράς είναι αυτά της Ανταγωνιστικότητας και της Διεύρυνσης, το οποίο ενδιαφέρει πολύ την Ελλάδα, καθώς αφορά σε μεγάλο βαθμό τους γείτονές μας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Θανατηφόρο τροχαίο με 3 οχήματα στον ΒΟΑΚ (εικόνες)

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν είναι αποφασισμένος να νικήσει τον Τραμπ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλήτρια αποκλείστηκε επειδή... κάπνιζε

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)