Κόμματα

31 Ιανουαρίου 2019 09:58

Καμμένος: εγώ έστειλα τον Φωκά για… γκαζόζα

Διεμήνυσε πως εάν διαλυθεί η Κ.Ο. του κόμματός του, θα έχουμε “πόλεμο”. Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως δεν θα εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Απειλές κατά Κοτζιά.

Καμμένος: εγώ έστειλα τον Φωκά για… γκαζόζα
-

«Ο Τσίπρας μας πούλησε 100 φορές, για αυτό θα πίνουμε γκαζόζα στην Βουλή» τόνισε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι εκείνος είπε στον κ. Φωκά να πάει για… γκαζόζα, για «να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να απειλούμαστε εμείς με διάλυση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι εάν διαλυθεί αντιθεσμικά η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «θα έχουμε πόλεμο».

Έκανε λόγο για ανέντιμη στάση της Κυβέρνησης, που στηρίζεται – όπως είπε – σε αποστασίες έναντι ανταλλαγμάτων. Γνωστοποίησε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε επαφές και πρόσφερε υπουργικές θέσεις σε Κουντουρά και Κόκκαλη. «Η κα Κοντουρά μου είχε πει ότι ευχαρίστως θα έφευγε από την Κυβέρνηση και δεν θα ψήφιζε ποτέ τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας του πρότεινε να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να συνεχίσουν μαζί μέχρι το τέλος της τετραετίας και μάλιστα του είπε αν φοβάσαι έλα στο Επικρατείας εσύ και οι ΑΝΕΛ ή να κάνουμε μια νέα σύμπραξη. «Εμείς είμαστε που θα διαμορφώσουμε και την επόμενη Κυβέρνηση. Πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές για να ανατρέψουμε αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία», δήλωσε.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. «Δεν έχουν υπολογίσει τη θέση της Βουλγαρίας που δεν δέχεται το θέμα της γλώσσας», υποστήριξε.

Δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον πρώην ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, είπε πως «θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει. Τον περιμένω να μου κάνει μήνυση. Ο Κοτζιάς έχει κάνει παράνομες ενέργειες, έχω έτοιμους φακέλους για τη Δικαιοσύνη»,

Αναφερόμενος, στις πρόσφατες αποστρατείες αξιωματικών, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι έγιναν με κομματικά κριτήρια.

Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη «στήριξη της Kυβέρνησης στον Μαδούρο» και υπογράμμισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της στενής στρατηγικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ. Επίσης, δήλωσε «ευρωσκεπτικιστής» και τόνισε ότι αυτή τη διάσταση θα αναδείξουν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές.

Επεσήμανε ότι οι ΑΝΕΛ θα συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές, ενώ ερωτηθείς για τον κ. Τσίπρα που «αποκάλεσε ακροδεξιούς και λαϊκιστές όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια», απάντησε ότι «αυτοί βοήθησαν να κυβερνά τέσσερα χρόνια», για να προσθέσει ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας τηρήσει τέτοια στάση «θα απομονωθεί». Είπε ακόμα ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει στην πορεία που πάει, ο κ. Τσίπρας μπορεί να κερδίσει τις εκλογές».

Ο κ. Καμμένος εξήρε την εντιμότητα, το έργο και την ειλικρίνεια του Παύλου Πολάκη, ενώ σε ό,τι αφορά το ύφος και τις αντιδράσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έναντι των δημοσιογράφων απάντησε: «τον σκάσατε, τον καταλαβαίνω. Μπορεί να λέει μια κουβέντα παραπάνω, αλλά είναι γνήσιος, ειλικρινής και ο τελευταίος που θα πρέπει να κρίνουμε».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)