Γενικά

21 Νοεμβρίου 2018 19:11

“Μύλος” το πολιτικό σκηνικό για το C4i

Μεθοδεύσεις για απόκρυψη ευθυνών πρώην υπουργών της ΝΔ καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ στον Άρειο Πάγο. Αήθη επίθεση στον ΠτΔ “βλέπει” το Μαξίμου και “στοχοποιεί” τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Μύλος” το πολιτικό σκηνικό για το C4i
-

Αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής επιμένοντας στο κεντρικό πολιτικό του αφήγημα ότι "μακρύ χέρι" στη Δικαιοσύνη έχει βάλει, κατόπιν πολιτικού σχεδίου, στο κάδρο τον Κώστα Σημίτη αλλά αποσιώπησε βούλευμα, που έδειχνε ευθύνες πρώην Υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή για το σύστημα ασφαλείας C4I, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε τη συγκάλυψη. Όλα στο φως. Χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις! Να τελειώνουμε με το παρα-θεσμικό σύστημα που δρα και πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία», δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΔΗΣΥ, Βασίλης Γκεγκέρογλου μετά τη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. .

Αήθη επίθεση στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου “βλέπει” το Μαξίμου. «Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος  Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα. Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους;» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», απαντούν πηγές της ΝΔ. Διευκρινίζουν,  ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση «επιστροφή στο παρελθόν» και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί. Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ, ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτίθεται να ζητήσει από την Βουλή το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και όλο το φάκελο για την υπόθεση της Siemens, στον οποίο   αναλύθηκε και η περίπτωση του C4i, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν τεθεί υπόψη του κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία για δωροδοκία πολιτικού προσώπου που αφορούν την ανάθεση του έργου της ασφάλειας των ολυμπιακών Αγώνων στην αμερικανική SAIC το 2003 αποστέλλει τις επόμενες ημέρες στην Βουλή ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδη που χειρίζεται την υπόθεση του συστήματος C4i.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, που επικαλείται το ΑΠΕ/ΜΠΕ, πριν περίπου ένα μήνα προσήλθε αυτοβούλως στο γραφείο του κ. Ορφανίδη πρόσωπο που ζήτησε να καταθέσει για την υπόθεση του επίμαχου συστήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο μάρτυρας, του οποίου η ιδιότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, φέρεται να κατέθεσε στον κ. Ορφανίδη στοιχεία για παράνομες αμοιβές συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Η κατάθεση του μάρτυρα φέρεται επίσης να αφορά υπουργό της τότε κυβέρνησης που ήταν μέλος του ΚΥΣΕΑ.

Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει τον ανακριτή της υπόθεσης να εφαρμόσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να αποστείλει στην Βουλή την δικογραφία προκειμένου να αξιολογηθεί τυχόν ποινική ευθύνη του κατονομαζόμενου πολιτικού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)