Κυβέρνηση

19 Ιουλίου 2018 11:16

Κατρούγκαλος: δεν θα συγκρουστούμε με κανέναν για τις περικοπές στις συντάξεις

Τι λέει για τις περικοπές και την εγκύκλιο για την μείωση τους. Τι δηλώνει για τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς και την ένταση με την Ρωσία.

Κατρούγκαλος: δεν θα συγκρουστούμε με κανέναν για τις περικοπές στις συντάξεις
-

«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος., ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία προκειμένου να εφαρμοστεί, συνεχίζεται κανονικά, 

«Ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο», είπε με νόημα, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρόνο, σημειώνοντας ότι «από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις».

Ωστόσο, όπως είπε στον «Θέμα 104,6», η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να προβεί «σε καμία ενέργεια σύγκρουσης με κανέναν», εννοώντας του Ευρωπαίους εταίρους. «Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίθετη γνώμη, σε κάτι που είναι τόσο δίκαιο. Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ», συμπλήρωσε.  

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που θα επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Συζητάμε να μην εφαρμοστεί από 1/1/2019 ο νόμος». 

Για τους φυλακισμένους στρατιωτικούς και την Ρωσία


«Εμείς θεωρούμε την Ρωσία μια φιλική χώρα, αλλά, για να διατηρηθούν οι φιλικές σχέσεις χρειάζονται δυο», σχολίασε ο Γιώργος Κατροούγκαλος το θέμα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών.

Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε με κάθε τρόπο. «Απαιτούμε να εφαρμοστεί αυτό που αναφέρει ο διεθνής κανονισμός. Δεν παραβίασαν, από λάθος πέρασαν. Δεν μπορούμε να ζητάμε απελευθέρωση, χωρίς δίκη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, που αν είναι δίκαιη, θα αφεθούν ελεύθεροι».

Μιλώντας αργότερα στην Βουλή, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έστειλε νέο μήνυμα στην Τουρκία για την κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και 140 ημέρες χωρίς να έχει απαγγελθεί κατηγορία κατά των δύο στρατιωτικών. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη, παράνομη, πολιτικά απαράδεκτη και εχθρική κράτηση», η οποία είναι  αντίθετη προς το άρθρο 6 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ως προς τους όρους της διεξαγωγής  της δίκαιης δίκης, αλλά και ως προς τον Ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)