Διπλωματία

16 Απριλίου 2018 16:51

Τούρκος ΥΠΕΞ: κομάντος πήραν την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα

“Βολές” κατά της Αθήνας και προσωπικά κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, από τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Τούρκος ΥΠΕΞ: κομάντος πήραν την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα
-

Μία διαφορετική εκδοχή από αυτήν του Πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, παρουσίασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχετικά με το “επεισόδιο” με την ελληνική σημαία στην βραχονησίδα Ανθρωποφάς.

Σε αντίθεση με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος είπε ότι άνδρες της Ακτοφυλακής κατέβασαν την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα, ο κ. Τσαβούσογλου έκανε λόγο για επιχείρηση Τούρκων κομάντος.

Επίσης, ενώ η τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας στην βραχονησίδα έγινε την Παρασκευή και – σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV κατέβηκε την ίδια ημέρα – ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι το επεισόδιο συνέβη την Κυριακή.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε: «Χθες το βράδυ, τρεις πολίτες, νομίζω, συμπεριφέρθηκαν με μία τέτοια συμπεριφορά, αλλά οι κομάντος μας πήγαν και την πήραν (τη σημαία), αυτό δεν είναι πρόβλημα, πάλι θα την ξαναπάρουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, αλλά γιατί να γίνεται κάτι τέτοιο; Η άλλη πλευρά πρέπει να αποφεύγει τέτοιες ενέργειες ώστε οι σχέσεις να μην ενταθούν ξαφνικά ή στο Αιγαίο να προκληθεί μία κρίση. Βέβαια όταν γίνεται κάτι τέτοιο, παίρνουν την απάντησή τους».

Φουρνιώτες - ελληνική σημαία - βραχονησίδα Ανθρωποφάς

«Η Ελλάδα ανεβάζει την ένταση στα Ίμια»

Το άσπρο-μαύρο επιχείρησε να παρουσιάσει ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση στα Ίμια, φθάνοντας στο σημείο να πει για τον εμβολισμό του “Γαύδος” από τουρκική ακταιωρό ότι το ελληνικό σκάφος χτύπησε το τουρκικό:

«Γνωρίζετε ότι αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα προέβη σε κάποια βήματα που αύξησαν την ένταση στα Ίμια. Αλλά πήραμε κι εμείς τα μέτρα μας. Ήρθε ένα σκάφος και χτύπησε ένα δικό μας σκάφος. Εμείς λέμε πάντα: Εδώ μην κάνετε επικίνδυνα βήματα, μπορεί να συμβεί ατύχημα. Ή μπορεί να προκληθεί ατύχημα από το χέρι των δικών μας στρατιωτών».

Ιμια - εμβολισμός  - Γαύδος - τουρκική ακταιωρός - ντοκουμέντο

«Κακομαθημένος ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας»

Ρίχνοντας ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών έβαλε στο “στόχαστρό” του τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς υπάρχει ένας Υπουργός Άμυνας, κάποιοι λένε ότι είναι καλό παιδί και κάποιοι άλλοι κακομαθημένο. Αυτό που λένε οι Έλληνες, λέω. Του αρέσει ο λαϊκισμός, εξάλλου γνωρίζετε ότι είναι ηγέτης ενός ακροδεξιού κόμματος. Εντάξει, αλλά το να είναι κάποιος κακομαθημένος, δεν πρέπει να φτάνει σε σημείο να χαλάει τις σχέσεις δύο χωρών».

Πάνος Καμμένος - Οινούσσες

Καταλήγοντας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε πως Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει ως χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να επικεντρωθούν σε πιο θετική ατζέντα. «Πρέπει να προτιμάμε να ενισχύουμε καλύτερα συγκεκριμένα σχέδια των διμερών μας σχέσεων, όπως ο σιδηρόδρομος, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης-Θεσσαλονίκης, το εμπόριο και άλλες συνεργασίες», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)