Διπλωματία

11 Απριλίου 2018 15:41

Υπέρπτηση σε Παναγιά και Οινούσσες από τουρκικά F4

Το σενάριο για "βύθιση πλοίου στο Αιγαίο", η "τυφλή πτήση" του ελικοτπέρου και το άγνωστο επεισόδιο με τους "Σουηδούς τουρίστες" και το drone στην Ρω.

Υπέρπτηση σε Παναγιά και Οινούσσες από τουρκικά F4
-

Τουρκικό F-4 πέταξε σε Παναγιά και Οινουσσες κάνοντας υπέρπτηση πάνω απο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σε ύψος 12.500 ποδών.

Η απάντηση ήρθε από ένα ζεύγος ελληνικών F-16 που απογειώθηκαν από τη Λήμνο και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πρόκειται για το νέο επεισόδιο στο "γαϊτανάκι" των προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο, μετά το επεισόδιο με την "τυφλή πτήση" του ελικοπτέρου στην Ρω, η οποία στάθηκε αφορμή να έλθει στο φως της δημοσιότητας μια άγνωστη υπόθεση με "Σουηδούς τουρίστες" και drone στο νησί, πριν απο χρόνια, η οποία ως σήμερα ήταν μυστική.

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά την νέα πρόκληση της Τουρκίας στο νησί της Ρω και αφού ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας προειδοποιούσε ότι «η Τουρκία δε θα επιτρέψει ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων σε Αιγαίο και Κύπρο», έρχεται νέο «χτύπημα», αυτήν τη φορά από τον Τύπο της γείτονος.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak έχει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της άρθρο με τίτλο «αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο» και αναφέρεται ουσιαστικά στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο, από πλευράς γκιουλενιστών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)