Βουλή

29 Μαρτίου 2018 16:49

Παραιτήθηκε πριν καν διοριστεί ο υποψήφιος για επικεφαλής του ΕΦΚΑ

Τι αναφέρει σε επιστολή του ο Στάθης Μαρίνος, ο οποίος συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτήθηκε πριν καν διοριστεί ο υποψήφιος για επικεφαλής του ΕΦΚΑ
-

Απέσυρε ο Στάθης Μαρίνος την υποψηφιότητά του για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε διατελέσει τεχνικός σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ και την ίδια ώρα συνέταιρος του έπαιρνε δουλειές από τον οργανισμό με απευθείας ανάθεση.

Στην επιστολή παραίτησης που έφθασε στα χέρια της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, ο Στάθης Μαρίνος αναφέρει  πως αποσύρεται για λόγους ευθιξίας μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του, ενώ επιμένει πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην πρόταση διορισμού του στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ.

«Αποσύρομαι από τη διαδικασία γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και στην προσπάθεια που κάνει για να σταθεί στα πόδια του το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης», υποστηρίζει και δηλώνει πως είναι στη διάθεση της Κυβέρνησης με τις επιστημονικές και τεχνικές του γνώσεις για την υποστήριξη του έργου της.

Η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Βρούτση, κατέθεσε και νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο κ. Μαρίνος πήρε από την ΗΔΙΚΑ άλλα δύο έργα στις 27/12/17 ύψους περίπου 45.000 ευρώ.

Επίθεση απο την ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Μαρίνου σχολίασαν τις εξελίξεις χρησιμοποιώντας το ...σλόγκαν του Μαξίμου «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!».

Νωρίτερα, η Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είχε εξαπολύσει "μύδρους", τονίζοντας χαρακτηριστικά «θα ήθελα να σας διηγηθώ μια ιστορία “αξιοκρατίας, αποκομματικοποίησης”, η οποία πιστοποιεί παράλληλα το περιβόητο “αριστερό ηθικό πλεονέκτημα”. Ο κ. Ευστάθιος Μαρίνος είναι ειδικός στην πληροφορική και μέχρι προχθές - και όταν λέω μέχρι προχθές, κυριολεκτώ - μέχρι προχθές, συνεταιριζόταν με πρόσωπο που έπαιρνε δουλειές με απευθείας ανάθεση από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι η Η.ΔΙ.Κ.Α. Ο ίδιος ήταν σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. Με άλλα λόγια συμβούλευε την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν να παίρνει ο συνεταίρος του δουλειές με απευθείας αναθέσεις. Η Κυβέρνηση, μετά απ’ αυτό, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον κ. Μαρίνο γι’ αυτές τις ωραιότατες μεθόδους του και τον προτείνει να διοικήσει τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, τον ΕΦΚΑ. Να διαχειριστεί, δηλαδή, τα χρήματα 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων και της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων ασφαλισμένων. Προκειμένου ο κ. Μαρίνος να κρατήσει τα προσχήματα μεταβίβασε στο συνέταιρό του, στον οποίο έδινε δουλειές η Η.ΔΙ.Κ.Α., τις μετοχές του. Για τη Νέα Δημοκρατία, αυτή η τοποθέτηση που κρίνεται σήμερα και είναι απαράδεκτη, καθώς εγείρεται ένα μείζον ηθικό ζήτημα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)