Βουλή

01 Φεβρουαρίου 2018 17:35

Παραπομπή Κασιδιάρη στην Ολομέλεια της Βουλής για “ρητορική μίσους”

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται και για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

Παραπομπή Κασιδιάρη στην Ολομέλεια της Βουλής για “ρητορική μίσους”
-

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή περικοπής της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, που συνεδρίασε σήμερα μετά από αίτημα του Νίκου Βούτση για να εξετάσει τα όσα υβριστικά είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αποφάσισε ομόφωνα να τον παραπέμψει στην Ολομέλεια της Βουλής με το ερώτημα της περικοπής του 1/4 της βουλευτικής του αποζημίωσης. Εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή από την Ολομέλεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα απωλέσει 2.567 ευρώ.

Στη συνεδρίαση, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ζήτησε να παραπεμφθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης με το ίδιο ερώτημα για το απαράδεκτο υπόμνημά του, στο οποίο χαρακτήριζε «κομματικό εγκάθετο» τον Νίκο Βούτση. «Όσο μιλάει, εκτίθεται» σχολίαζαν συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής.

Η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν “παρών” σε αυτό το θέμα, λέγοντας πως θα έπρεπε να συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση. Σε αυτήν την περίπτωση, αν η Ολομέλεια αποφανθεί θετικά, θα υπάρξει περικοπή επιπλέον 1/4 της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχασε το ¼ της βουλευτικής του αποζημίωσης μετά την υπόθεση χειροδικίας κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια, τον περασμένο Μάιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)