Βουλή

18 Δεκεμβρίου 2017 19:13

Κόντρα στη Βουλή για την κυβέρνηση Σαμαρά

Φραστικά "πυρά" αντάλλαξαν Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Σταμάτης…

Κόντρα στη Βουλή για την κυβέρνηση Σαμαρά
-

Εντάσεις και αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευσης εξακολουθεί να προκαλεί η προ ημερών αναφορά του Προέδρου της Βουλής για τους λόγους που έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο Δημήτρης Σταμάτης, εκ των στενότερων συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού απάντησε στον Νίκο Βούτση, λέγοντας ότι ήταν άλλοι οι λόγοι που η τότε κυβέρνηση έπεσε. «Είπε ο κ. Βούτσης ότι οι δανειστές μας έριξαν. Ψέμα, εσείς μας ρίξατε, με τους ΑΝΕΛ, τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε και πρόσθεσε πως  ένα κομμάτι των δανειστών είχαν λόγους να είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση Σαμαρά. «Για αυτό τράβηξαν το χαλί και αποσταθεροποιηθήκαμε… Εσείς όμως μας ρίξατε και σήμερα σας στηρίζουν γιατί τους δίνετε ότι δεν τους δώσαμε εμείς. Το Υπερταμείο, την μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά κ.α.».

Από τα έδρανα, ο Πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε 1,5 μήνα πριν λήξει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο για να εφαρμόσει το «ευτυχές της αφήγημα».

«Τι θα κερδίζαμε εμείς αν μέναμε 1,5 μήνα παραπάνω; Θα αλλάζατε μυαλό; Θα σταματούσατε να καταγγέλλετε τους βουλευτές ότι ήταν πληρωμένοι για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Εγώ είχα πει στον Τσίπρα: Γιατί βιάζεσαι ρε παιδί μου;», αντέτεινε ο Δημήτρης Σταμάτης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)