Γενικά

13 Δεκεμβρίου 2017 17:36

Βούτσης: οι δανειστές ήταν αυτοί που έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά

Σε πολύ υψηλούς τόνους η παρέμβαση του ΠτΒ, που επιτέθηκε με ιδιαίτερη οξύτητα σε ΝΔ και ΔΗΣΥ, αποδίδοντας του ακραία πολιτική υστερία.

Βούτσης: οι δανειστές ήταν αυτοί που έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά
-

Για συγκρότηση «"αντί-ΣΥΡΙΖΑ" πολιτικού μετώπου, ακραίας πολιτικής υστερίας και καταστροφολογίας που διαψεύστηκε πολλαπλώς και επανειλημμένα», έκανε λόγο μιλώντας απο το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του επί του Προϋπολογισμού 2018.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «αυτή η προπαγάνδα και στρατηγική της πολιτικής ιδιοτέλειας, υποστηρίζεται από συμφέροντα που χάνουν τα ερείσματά τους», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι στα σχέδια τους υπάρχει ως και ανατροπή της Κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση του Νίκου Βούτση ότι ουσιαστικά η πτώση της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά προκλήθηκε από τους ίδιους τους δανειστές, οι οποίοι σήμερα , όπως παραδέχθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «στηρίζουν σήμερα τη δική μας Κυβέρνηση για τους δικούς τους λόγους». 

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση επιδίδεται σε αυθαίρετη πολιτική μελλοντολογία με ακραίες καταστροφικές εκτιμήσεις «δεν θα βγει η πρώτη, δεν θα βγει η δεύτερη, δεν θα βγει η τρίτη αξιολόγηση. Εκτιμήσεις για το Grexit, εκτιμήσεις ότι δεν θα βγει η Ελλάδα στις αγορές, ότι δεν θα πιάνονταν οι στόχοι ή ότι θα έμπαινε κόφτης στον προϋπολογισμό του 2018 διότι θα έβγαινε το πρόγραμμα ή ότι το πρόγραμμα θα έβγαινε αλλά με την κοινωνία τσακισμένη».

Νίκος Βούτσης - Βουλή

«Ύστερα ήρθε το αφήγημα της χαμένης τριετίας, με ανοησίες του τύπου 100 δις κόστισε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή πως η κυβέρνηση ανέκοψε το 2014 την πορεία προς τον Παράδεισο», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι «γιγαντώθηκε μία προπαγάνδα πως "όλοι το ίδιο είναι", με απώτερο σκοπό «να νομιμοποιηθεί η γέννηση, στον ίδιο χώρο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, πολιτικών σχημάτων, των νέων σωτήρων της χώρας».

Η άλλη όψη της προπαγάνδας αυτής επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνηση ως μια κυβέρνηση που η πολιτική και το πρόγραμμα της απάδει της Αριστεράς. «Και αυτή η προπαγάνδα εκδηλώθηκε από τις δυνάμεις που έχουν την απόλυτη ευθύνη που οδηγήθηκε αυτή η χώρα στη χρεοκοπία», είπε ο κ. Βούτσης.

Επιτιθέμενος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «ενθέρμως και απροσχημάτιστα» προσπάθησε να απογαλακτισθεί από τις ευθύνες της κι έχει προσχωρήσει στη γραμμή «να φύγει τώρα η κυβέρνηση και να υποστεί στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αντίθετα σε όλα αυτά, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής έχει αποκατασταθεί η φερεγγυότητα της χώρας διεθνώς και πλέον «οικοδομούνται οι προϋποθέσεις ώστε να ανανεωθεί η ελπίδα του μεγάλου μέρους του λαού μας που έχασε πολλαπλά και μερικές φορές πολύ οδυνηρά μέσα στην παρατεταμένη κρίση».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)