Γενικά

17 Νοεμβρίου 2017 22:07 Τελευταία ενημέρωση : -

Δυτική Αττική: “Μπαλάκι” οι ευθύνες για την τραγωδία

Μάχη ευθυνών για τα ελλιπή ή ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, μεταξύ περιφέρειας, δήμoυ και υπουργείου, μέσω ΑΝΤ1.

Δυτική Αττική: “Μπαλάκι” οι ευθύνες για την τραγωδία
-

Το ποιος ευθύνεται για όλη αυτή την κατάσταση, η οποία οδήγησε στην τραγωδία αποτελεί τις τελευταίες δύο μέρες πεδίο διαμάχης μεταξύ Δήμων – Περιφέρειας και της κυβερνητικών στελεχών.

Η Δήμαρχος της Μάνδρας  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 σημείωσε πως ενώ η πόλη εξαπλωνόταν, δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα. Παράλληλα, όσο αφορά στη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων, είπε πως είναι ευθύνη της Περιφέρειας και στην ευθύνη του Δήμου είναι μόνο ο καθαρισμός των φρεατίων.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, απαντώντας στη Δήμαρχο, τόνισε πως «το μεγάλο πρόβλημα είναι τα μπαζωμένα ρέματα στην περιοχή της Μάνδρας», ενώ μιλώντας επίσης στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν η Περιφέρεια προσπαθήσει να ξεκινήσει έργα στην περιοχή εκείνη θα πάει στο αυτόφωρο».  

«Κάποιος πρέπει να πάρει το πολιτικό κόστος για την διάνοιξη των ρεμάτων και να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα», υπογράμμισε η Ρ. Δούρου.

Η κόντρα συνεχίστηκε σήμερα. Όπως προέκυψε, υπήρχε μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα, έτοιμη από το 2014, ωστόσο δεν έχει δημοπρατηθεί.

Η Δήμαρχος, Ι.Κριεκούκη, υποστήριξε, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ότι, από όταν ανέλαβε το Δήμο ζήτησε την άμεση υλοποίηση του σχεδίου. Ο υφυπουργός Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης, από την πλευρά του, τόνισε μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ότι μέρος της ευθύνης για την τραγωδία έχει και η Περιφέρεια.

Η Ρένα Δούρου, σε σχόλιο που έκανε μέσω του Καλημέρα Ελλάδα, τόνισε πως η μελέτη ήταν έτοιμη πολύ προτού αναλάβει εκείνη την Περιφέρεια και βρισκόταν κλεισμένη στα συρτάρια του Δασαρχείου. Μάλιστα, όπως είπε η Περιφερειάρχης, χθες ακόμα έγινε σαφές στον Πρωθυπουργό το πρόβλημα της γραφειοκρατίας που καθυστερεί τα έργα και την υλοποίησή τους. «Πρέπει να αλλάξει ο νόμος και οι διαδικασίες», τονίζοντας πως πρέπει να σταματήσουν οι ευθύνες να γίνονται «μπαλάκι». 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)