Γενικά

14 Ιουνίου 2017 19:21

Μανιάτης: επιπλέον μέτρα για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων της Λέσβου

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τι πρότεινε για ΕΝΦΙΑ, φορολογικές υποχρεώσεις και αποζημιώσεις.

Μανιάτης: επιπλέον μέτρα για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων της Λέσβου
-

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με επικεφαλής τον υπεύθυνο της ΚΟ για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννη Μανιάτη, επισκέφθηκε περιοχές της Λέσβου που επλήγησαν από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

«Οι ζημιές στο χωριό Βρίσα είναι τεράστιες. Πρόκειται ουσιαστικά για ολοκληρωτική καταστροφή των λιθόκτιστων κτιρίων ενός παραδοσιακού αρχιτεκτονικού συνόλου που πρέπει το συντομότερο δυνατόν, μέσα από κίνητρα προς τους κατοίκους, να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση», δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

Ο Γιάννης Μανιάτης πρότεινε τη λήψη επιπλέον μέτρων για την ανακούφιση των σεισμοπαθών: «Εκτός από τις δράσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, απαιτείται να υπάρξει αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των κτιρίων, αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και υποχρεώσεων προς ΔΕΗ για τουλάχιστον 6 μήνες στους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής κι επιπλέον ταχύτατη έκδοση των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων για την αποζημίωση των κατοίκων».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπογραμμίζει πως θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες για να ξεπεραστεί το ταχύτερο δυνατόν η μεγάλη καταστροφή που βρήκε τους κατοίκους του νησιού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)