Κόμματα

05 Μαρτίου 2017 16:19

Κατσιαντώνης: Θα καταψηφίσω την συμφωνία για τη φέτα

Ενάντιος στην υιοθέτηση της CETA απο το Ελληνικό Κοινοβούλιο εμφανίστηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στην συνάντηση των κτηνοτρόφων.

Κατσιαντώνης: Θα καταψηφίσω την συμφωνία για τη φέτα
-

Υπέρμαχος των κτηνοτρόφων που δηλώνουν την πλήρη αντίθεση τους στη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά (CETA), που μεταξύ άλλων αφορά και την φέτα, τάχθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, ο μόνος βουλευτής από το νομό Λάρισας που συμμετείχε στην πανελλαδική σύσκεψη κτηνοτρόφων, στον Τύρναβο.

Ο κ. Κατσιαντώνης υποστήριξε ότι θα έχει τραγικές συνέπεις για την χώρα μας, η επικύρωση της συμφωνίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με την οποία θα επισφραγιστεί, όπως είπε, η αμφισβήτηση νομικά και ηθικά, της ύπαρξης των ελληνικών δικαιωμάτων για τη φέτα και μάλιστα σε μια περίοδο που η Ελλάδα βιώνει συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία για τη φέτα (CETA) και κάλεσε όλους τους βουλευτές να πράξουν το ίδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είναι μέγιστο καθήκον μας όλοι εμείς οι βουλευτές να προστατέψουμε  το εμβληματικό αυτό προϊόν για τη χώρα μας και να διεκδικήσουμε την κατοχύρωση της ταυτότητας της φέτας. Να είμαστε δίπλα στον αγροτικό κόσμο που πλήττεται ανεπανόρθωτα από την παράλογη αυτή συμφωνία." 

Γιώργος Κατσιαντώνης - Βουλευτής Ένωσης Κεντρώων

Ο κ. Κατσιαντώνης είχε παρέμβει δύο φορές, με ερώτηση του στους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας να ασκηθεί βέτο για την πλήρη προστασία της φέτας, αναφέροντας ότι "αποτελεί την "ναυαρχίδα" των ελληνικών προϊόντων, μέγιστης εθνικής σημασίας και εμβέλειας", ενώ δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις όποιες ενέργειες για προάσπιση της Ελλάδας και του αγροτικού κόσμου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)