Διπλωματία

16 Ιανουαρίου 2017 16:47

Κυπριακό: για συνάντηση Πρωθυπουργών και απόφαση εντός Ιανουαρίου μιλούν οι Τουρκοκύπριοι

Οι διαρροές από την τουρκοκυπριακή πλευρά και τα μηνύματα της Αθήνας προς πάσα κατεύθυνση.

Κυπριακό: για συνάντηση Πρωθυπουργών και απόφαση εντός Ιανουαρίου μιλούν οι Τουρκοκύπριοι
-

Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάσει στις 18 Ιανουαρίου για τη διευθέτηση των θεμάτων ασφαλείας στο Κυπριακό μόνο για δύο με τρεις ημέρες, και θα ακολουθήσει μία ακόμα συνάντηση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, είπε πηγή κοντά στην Τουρκοκυπριακή πλευρά την Κυριακή.

Η ομάδα εργασίας απαρτίζεται από τεχνοκράτες, από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, και έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει στο ελβετικό θέρετρο Μον Πελερέν.

«Η γενική συμφωνία είναι ότι (η συνεδρίαση της ομάδας) δεν θα διαρκέσει πάνω από δύο με τρεις ημέρες», δήλωσε στο Reuters η πηγή, επικαλούμενη ανωνυμία.

Μετά θα ακολουθήσει μία νέα σύνοδος των πολιτικών, πιθανότατα σε «επίπεδο υψηλότερο» των υπουργών Εξωτερικών που συναντήθηκαν στην Γενεύη την περασμένη εβδομάδα. «Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο», σημείωσε η ίδια πηγή.

Λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας απέδιδε τις εμπλοκές που έχουν προκληθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στην τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα στη θέση που κρατά σχετικά με τα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Υπογράμμισε επίσης, εκ νέου, τις άρρηκτες σχέσεις της Αθήνας με τη Λευκωσία, οι οποίες κρατούν κοινή στάση στο Κυπριακό, ενώ όπως και το Μαξίμου, σε χθεσινή ανακοίνωση, διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν διάσταση απόψεων μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας και ειδικότερα μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Νίκου Αναστασιάδη.


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)